ADALAR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA DUYURU!!!

ADALAR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA DUYURU!!!
Yayınlama: 24.02.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:24
A+
A-

Son zamanlarda, Adalar Belediyesi içinde bir takım Müdürlerin, Personellerin ve Grupların özellikle Adalar Belediyesinin WEB sitesini aracılığı ile gazetemizi de hedef alan  tarzda duyurular yaptıklarını, kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştıkları gözlemlenmektedir.

ADALAR BELEDİYESİ ve KAMUOYUNA DUYURU!!!

            Gazetemiz Basın Yayın Kanunu ve İlgili Mevzuatlar çerçevesinde belgeli haber yapma ilkesi içersinde, özellikle Adalıların haber alma hakları çerçevesinde toplumun temel, genel ve ortak haber alma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kamu yararı gözetilerek Adalı hemşehrilerimize haberlerimizi ulaştırırken, bir yandan belediyenin otokontrol sistemi gibi sunduğumuz haberlerimizin, Belediye içindeki rant zümreleri rahatsız ettiği anlaşılmıştır.

            Haberlerimizde, Adalılardan toplanan her bir vergi kuruşunun, kamu kurum ve kuruluşlarında veya kamu hizmetleri ile ilgili yapılan ihalelerde doğru kullanılmasından takibinden, israfından, kamu zararından, sorumlularından ve boşa gidecek adalıların paralarından, yetkilileri sorumluluklarını hatırlatarak ikaz etmemiz Belediye içindeki bazı rant zümrelerinin tekerlerine çomak soktuğumuz ziyadesiyle öfkelendirdiğimiz, Adalar Belediyesinin “Basına ve Kamuoyuna Duyuru” yazılarından anlamaktayız.

            Belediye WEB sitesi, belediyelerin şeffaf olduklarını halka gösterebilecekleri tek araçken, siteyi faydalı amaç için kullanacaklarına, bizleri karalamak için hakkımızda suç isnatlarını içerecek beyanlar için kullandıkları ortadadır.

            21/02/2020 tarihinde Belediye web sitesinde yayınlanan “Basına ve Kamuoyuna Duyuru” yazılarına, halkımızı her zaman olduğu gibi tarafsız, ilkeli, özgür, ahlaklı haberciliğimize gölge düşürüp susturmak isteyen, Belediye içindeki rant zümrelerine cevap verme ve kamuoyunu her zaman olduğu gibi doğru bilgilendirmesi sağlanmak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Belediyenin Resmi WEB sitesinin ihaleler bölümünde, en son 30 Ekim 2019 tarihli “BÜYÜKADA VE SEDEFADASINDA GSM BAZ İSTASYONU YERİ KİRALANMASI” ihalesi gözükmektedir. Ondan önceki ihalenin de 02/07/2019 tarihli “ADALAR İLÇESİ, BURGAZADA MAHALLESİ, UMUMİ TUVALETİN KİRALANMA İHALESİ” olduğu anlaşılmaktadır.

Halkı bilgilendirmek için Web sitesine koydukları ihaleler, kiralama ihaleleridir. Halk ise kendilerinden toplanana paraların nereye harcandığını bilmek istemektedir. Yani belediyenin para ödedikleri firmaları ve şahısları. ödenen paranın ise, hangi hizmet  karşılığında olduğunu merak etmektedir..

 Belediye sitesinde görülen kiralama ihale ilanlarına bakıldığında, yarım yamalak ta olsa kiralamaların ilan edilmiş olduğu gözükmektedir. Ama yinede sonuç ilanı, ne kadar bedel ile ihale edildiği yani kiralamanın kaç liraya yapıldığı bile yayınlandığı görülmektedir. Kiralama ihalesinin bile bilgisi saklanmış gibi bir sonuç ortaya çıkmaktadır.

Adalardaki WC’lerin kime kiralandığı,  kaç liraya kiralandığı da çok önemli değildir. Kime kiralandığı önemlidir. Kamu gayrimenkullerinin yandaşlara peşkeş çekildiği hep bilinen mevzulardır. Halk partizanlık görmek istememektedir.

Önemli olan, İhale tutarlarının, Belediye bütçesinin önemli bir kısmına denk gelen ihalelerdir.

İşte bu tür ihaleler tüm Adalıları yakından ilgilendirmektedir.

Tüm adalıların nerdeyse bir senelik ödedikleri vergilerinin tamamının bir firmaya peş keş çekilmesi demek olan sözde ihaleler tabiî ki takip edecekleri bir konudur.

Bu ihalelerde halkın dikkat ettiği, ne kadar bedelle, hangi firmaya ihale edildiğidir. Firmanın yandaş olup olmaması, her sene aynı firmanın alıp almaması, idare ile firma arasındaki organik bağın var olup olmaması halkın bilmek istediği, Gazetemizin de mercek altına aldığı, takip ettiği hususlardır.

Zaten şeffaf belediyecilik gereği, ihale ilanından sonra ihaleye katılan firmaların isimleri ile ihaleye ne kadar bedel teklif ettiklerini ve ihaleyi hangi firmanın ne kadar bedelle kazandığının da açıklanması gereklidir.

Adalar Belediyesi şeffaf bir belediyecilik mi yapmaktadır?  Görünen o ki şeffaflık Adalar Belediyesine uzak bir kavramdır.

Halkın paraları kullanılarak yapılacak ihaleler WEB sitesinden yayınlanmamakta, yapılan ihaleler oy topladıkları kendilerine yetki veren halktan gizlenmekte, sonuçları ve tutarları halka açıklanmamaktadır.

Belediye Web sitesinde, ilan edilen ihalelerin, kazanını ve bedeli saklanmaktadır. Amaç nedir? Bu gizlilik nedendir?

CHP Genel Başkanı Devletten deprem vergilerinin nereye harcandığını sormuş, arkasından  “Hepimiz vergi veriyoruz eyvallah. Sanmayın ki sadece büyükler ödüyor. Çocuk, doğduğu andan itibaren vergi öder. Deprem vergisi de ödüyoruz, özel iletişim vergisi. ‘Bu vergiler ne oldu? Bu vergilere ne yaptınız?’ dedim yine kıyamet koptu yine en ağır hakaretlerle karşı karşıya kaldık. Bu vergiyi sadece ben ödemiyorum. Vatandaş olan herkes ödüyor. Bir vergi nereye harcanıyor bilmek bizim hakkımız. Demokrasinin bir gereğidir. Ben vergimi ödüyorsam devlete yönetenlere de soracağım. Devleti yönetenler kendi ceplerindeki parayı değil bizim paramızı harcıyor. Yine kıyamet koptu, yine kızdılar.” beyanını yapmıştır.

Adalılarda emlak vergisinden tutun, Kaldırım, Tabela, İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Haberleşme Vergisi, Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, Yangın Sigortası Vergisi, Emlak vergisi, Çevre Temizlik Vergisi vergisine kadar alınmaktadır ama halktan toplanan paralar ile yapılan ihaleler hakkında Belediyenin WEB sitesinden bilgi dahi verilmemektedir.

Bilgi verilmeyen ihalelerin bedelleri ise dudakta uçuk çıkartan cinstedir. İhaleyi alan firmada CHP’li Belediyelerinin KADROLU MÜTEAHHİDİ olduğu söylenen ALTAŞ FİRMASI olması, şüpheleri yoğunlaştırmaktadır.

2018 yılında ihale edilmiş olan yaklaşık 1.200.000TL bedelli günde 2’si küçük 5 m3 lik diğer 4 dü ise mini kamyonet diye geçen kaç m3 lük olduğu bile belli olmayan araçlar ile 2 adet 1990 model olsa bile olan yol yıkama araçlarının 432 gün kiralama ihalesinin ilanı ve dökümanları Belediye WEB sitesinde yayınlanmamıştır.

Kışın ihale yapılıyor, Ekim ayında başlayan ihalede, 2 adet yol yıkama aracı 432 gün boyunca, her gün 6 saat boyunca, 45 km yol gidip yol yıkayacak. Bu ihaledeki yol yıkama araç puantajlarının incelenmesi, rezilliğin boyutunu ortaya çıkartacaktır.

2018 yılında yapılan araç kiralama işi ihalesini ALTAŞ’ın almıştır. 26.07.2018 tarihinde ihaleye başlanmış 2019 yılının Eylül sonuna kadar iş sürmüş. Bu ihale de 8 araç kiralaması yapılmış. Araçlarda yaş sınırı olmadan ihale gerçekleştirildiği görülmüştür.

Fiyat tekliflerine  amortisman konulmuş olması da ayrı bir faciadır. Fiyat Farkı ödenip ödenmediğini anlayamasak ta, ihaledeki araçlar yeniymiş gibi amortisman ödeyen Harcama Yetkilisinin, fiyat farkı da ödemiş olabileceği kesindir.

2018 yılı araç kiralama  ihalesindeki şartnameye göre belki de 432 gün hurda araçları koyup, çalıştırmışlar, sonra hurda araçlar yine elde, ama 1.200.000TL cepte. Ayrıca KDV ödenip ödenmediği de meçhul.  Amortisman ve Fiyat Farkları cabası. Ne güzel ihale değil mi.

Belediyenin ŞEFFAFLIĞINI gösterecek olan WEB SİTESİ ise, “aman kimse duymasın böyle ballı börekli ihaleyi kimse kaçırmaz herkes gelir ihaleye katılır sonra ihale bedeli düşer pasta payları azalır” diye düşünerek mi  sessiz kalmıştır bilinmez ama araç kiralama ihalesinin her yönüyle, usulü, halktan saklanması, teknik şartnamesi, kışın yolların yıkanıyor olması, yaklaşık maliyeti, araçlarda yaş sınırı bulunmaması, kabul komisyon üyelerinin işi kabul etmesi, bizlere geçmiş ihalenin de sakat olduğunu düşündürmektedir.

Tam 432 gün, haftada 7 gün 6 saat olmak üzere bu sekiz araç hep çalışmış, hep çalışmış, çalışırken de günde 45 km yol gitmiş. Şartnamesinde 45 km gitmezse olmaz denmiş. Bu araçlarda gitmiş miş. Adanın tur yolunu 6-7 kere dolaşmış durmuş. Kilometre saatine bakan kayıt alan var mı acaba derseniz bizce de yoktur ama gitmiş miş.

 Tam hikaye gibi oldu ama böyle olmuş ve Altaş’ın paraları düzenli ödenmiş.

 Olmasa da, uymasa da,  öyle olduğu varsayılmış  bir gün eksik çalışması olmadan parası 432 gün tam ödenmiş.

Yaklaşık Maliyet Komisyonu, İhale Komisyonu, Denetim Komisyonu, Kabul Muayene Komisyonu ile Kesin Kabul Komisyonu üyelerinin hepsi, sorumlulukları ölçüsünde hesap vermeleri gerekir.

2018 yılındaki araç kiralama İhalesindeki Araçlar ne diye mi soruyorsunuz?

2 adet açık kasa 5 m3’ lük kamyonet.

4 adet mini damperli kamyonet. (2 tanesi sürücüsüz)

2 adet Basınçlı Yol Yıkama Aracı (büyük, min. 8m3), toplamda 8 araç.

Araçları bedeli ne mi diye soruyorsunuz?

Modeli şartı belirtilmediğine göre yol yıkama araçlarını en az  5 sene üstü koymuşlarsa, araçlarının 2. El piyasada  en fazla ederi 100 bin TL civarında çok rahat satın alınabilinir, iki tanesi  iki yüz bin, yine beş sene üstü kamyonetler ise tanesi fazla fazla  30 bin  olsa altı tanesi 180 bin, toplamda 380 bin liralık aracı ihale boyunca koysan 1.200.000 cepte. İhale sonra hurda araçların değer yaklaşık aynı değerde elinde ama cepte 1.200.000TL. İdareden KDV side çıkacak olduğu düşünülürse yaklaşık 1.416.000.-TL.

Aynı araçları 4 adet DOĞRUDAN TEMİN yapılmış, toplamda 122 gün daha çalıştırıp yaklaşık 360.000.-TL daha para ödenmiş, buda hızlarını kesmemiş yine aynı TARİHİ HURDA ARAÇ FİLOSU ile bu seferde 17/01/2020 tarihinde 352 gün süre ile 2019/693781 ihale nolu. ARAÇ KİRALAMA İŞİ ihalesine çıkılmıştır. Doğrudan Teminlerin Ekap girişindeki İHTİYAÇ RAPORUNDA yazılanlar ayrı merak konusudur.  

Bir koyundan bir kere post çıkar ama anlaşılan o ki, belediye içindeki rant ekibi, Altaş firmasının “TARİHİ HURDA ARAÇ FİLOSU” ’dan, daha çok post çıkartacaktır.

En azından hesapları Erdem GÜL’ün başkanlığı boyunca 4 sene daha aynı senaryo ile ranta devam edilecek demektir.

İhalelerin artan tutarları göz çarpmakta 2018 yılındaki ihale 1.200.000TL iken 2020 deki ihalede rakam 2.198.000.-TL+ KDV = 2.593.000 TL ise her yıl aynı artışın devamı halinde 2021 de 16 aracı 32 araç yapılacak KDV dahil 5 milyon gibi bir rakam olacağı düşünülürse Erdem GÜL’ün dönem sonundaki Araç Kiralama ihalelerinin toplam rakamı 15 milyonu bile geçeceği öngörülüyor.

Anlaşılan o ki, Erdem GÜL ve Dündar TRAŞ daha belediyeciliği anlamaya çalışırken, ihaleleri rutin iş gibi görüp memurların eline bırakmışlarken, belediye içindeki rant zümresi gözünü karartmış, partnerleri olan firmalar ile ballı börekli ihale kervanlarını yürütmenin, ceplerini doldurmanın derdindeler.

M.FARSAK.OĞLU başkanlığı zamanında 2013 yılında, İller Bankasından 2.700.000TL kredi çekmiş Belediyeye 12 çöp kamyonu, 4 süpürge aracıyla beraber toplamda 16 aracı aldıysa, 1.200.000TL ile 2018 yılında kiralama yapılacağına bu araçların hemde sıfırlarını almak mümkün dü. Şimdi ise o araçlarla en az 10 sene araç kiralama yapılmadan Belediye öz kaynakları ile kimseye muhtaç olmazdı.

Gelen gideni aratır derler, AYTAÇ’ın , FARSAKOĞLU’ nu arattığını her adalı söyler. Umarız Erdem GÜL her ikisini de, Adalılara aratmaz.

Neyse konuya devam edelim. Sonra mı ne olmuş ihale bitmiş. Ama olur mu  rant musluğu kesilir mi. Hemen arka arkaya 4 tane doğrudan temin ile yöntemi ile ALTAŞ’a işi yaptırırsın olur biter.

 Son yapılan doğrudan teminin bedeli yaklaşık 50 bin TL, süresi de 17 gün. Neden 17 gün?

Toplamda 105 gün süren 3 doğrudan teminden sonra sözde açık ihaleye çıkılır. Ama ihale 17/01/2020 tarihinde. Çarklar dönüyor firma 31/12/2019 da biten doğrudan teminden sonra ihalenin yapılacağı 17/01/2020 tarihine kadar, bedavamı çalışsın. Bedava çalışırsa rant zümreleri para yok.

Ne yapmak lazım?

17 günlük  verdim gitti ihalesi olan doğrudan temin. 20DT23900 ihale kayıt numaralı”17 GÜN SÜRE İLE SÜRÜCÜLÜ VE SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA HİZMET ALIM İŞİ” yapılır sorun çözülür.

Sorun kendilerine göre çözülmüştür ama 4734 S.K öyle dememektedir.

Açık ihaleyle yapılması gereken bir işin parçalamak suretiyle doğrudan temin yoluyla yapılması durumunda, her hangi bir kamu zararının ortayı çıkması halinde (piyasa araştırmasıyla yapılması mümkün olan bir tespitle) doğrudan temine onay veren görevlilerin görevi kötüye kullanma fiili nedeniyle yargılanmasının yolu açılabilir.

Diğer taraftan Kamu İhale Kanununun “Temel ilkeler” başlıklı 5 inci maddesinde “İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur….” hükmü yer almakta olup; arka arkaya 4 doğrudan teminin mazur görülecek açıklaması bizce yoktur.

İdarelerin doğrudan temin için belirlenen parasal limitlerin altında kalmak için aynı ihale konusu içinde yer alacak mal ve hizmet alımları ile yapım işlerini çeşitli yollar ile kısımlara ayırarak doğrudan temin yoluyla yapmalarının, hem bu yöntem ile yapılması gereken alım şeklinin ruhuna  aykırı olduğu hem de ihale kanununda belirtilen temel ilkelere aykırı olduğu açıktır.

Asıl sözleşmeyle ilgili olan ve daha önce öngörülmeyen bir ihtiyacın ortaya çıkması durumunda bu bent hükümleri, Kanunda düzenlenen temel esaslardan olan ihtiyacın uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ilkesinin gereği yapıldığı anlaşılan doğrudan teminler 122 gün boyunca açık ihale yapılmamasının mazereti olamayacağı da açıktır.

Sayıştay, piyasa araştırmasının gereği gibi yapılmamasının hukuka aykırı olduğuna, bu takdirde ortaya çıkan kamu zararının sorumlulara ödettirilmesine ilişkin kararları mevcuttur.

Anlaşılan, Altaş 17 gün dahi, buda benden olsun sizin çok ekmeğinizi yedim dememiş. Onun parasını da talep eder ödenir yada ödenmek üzeredir. Yeni Mali Hizmetler Müdürüne sormak lazım. Eskisinin sıkı bağlantısı vardı onu herkes bilirde yenisi de önce bir ayak sürdü, 200 bin TL sini bayağı bir ödemedi, sonra buranın başı benin Hacer Hm değil artık deyip kendini belli etti, telefon trafiği sonrası Altaş’ın alacağı sıfırlanmış. Son 17 günlük var sa var, yoksa yeni müdüründe, eskisinin doğrultusunda Altaş’ın emrine girdiği yönde söylentiler dolaşıyor. 

Sonuçta arka arkaya 4 doğrudan temin ile ALTAŞ firmasına tam 360 bin TL’de oldu bitti ihalesi ile ödenir ve dönemin Mali Hizmetler Müdürünün sesi çıkmaz.

Tabi bu Doğrudan Teminler ihaleden bile sayılmadığı için Belediyenin WEB sitesinde yayınlanmamıştır. Hoş ihaleden sayılanlar bile yayınlanmamaktadır zaten.

Ve gelinir açık ihale zamanı olan 17/02/2020 tarihine.

Gazetemiz yapılacak soygunu öğrenince 17/02/2020 tarihinin sabahı İHALE Mİ? SOYGUN MU? Haberini yapar ve yapılacak ihalenin israftan ziyade, Belediyenin kaynaklarını yok edecek soygun olabileceğini belirtir.  

Aynı gün ihale yetkilisi olan İlker Aksoy ihaleyi iptal edebilmesi yetkisi varken  etmemiştir.

Neticede İhale Komisyon üyelerinden de itirazlar yükselir, bazıları ihale kararına şerh koyar ve Başkan Erdem GÜL ile yardımcısı Dündar TRAŞ’ın olaya müdahil olması ile ihale yetkilisi ihaleyi iptal etmek zorunda kalır.

Fen İşleri Müdürü ve İhale Yetkilisi olan İlter AKSOY iptal ettiği 2019/693781 nolu Araç Kiralama ihalesine kadar, toplamda 360 bin TL’yi bulan 4 adet doğrudan temini yine ALTAŞ firmasına direk olarak vermekte bir sakınca görmemiş olması, ihaleyi kendisinin kerhen iptal etmek durumunda kaldığını göstermiştir.

En azından buradan bakınca öyle gözüküyor, belediyeden bakınca ne gözükeceği, Erdem GÜL’ün veya yardımcısı Dündar TRAŞ’ın yaptıracağı soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır. Tabi yaptırılırsa.

Belediyenin Web Sitesinde, 17.01.2020 tarihi saat  11:00’de yapılan 2019/693781 ihale kayıt nolu 352 GÜN SÜRE İLE KIŞ DÖNEMİNDE 12 ADET ARAÇ VE 8 ADET OPERATÖR , YAZ DÖNEMİNDE 18 ADET ARAÇ EVE 11 ADET OPERATÖR OLMAK ÜZERE ARAÇ KİRALAMA İŞİ ihale ilanları arasında gözükmemektedir.

Aynı şekilde bu ihaleden önce yapılmış olan 16/07/2018 tarihi 2018/309339 ihale kayıt nolu 432 GÜN SÜRE İLE SÜRÜCÜLÜ ARAÇ KİRALAMA İŞİ’de aynı şekilde Belediye WEB sitesinin ihale duyurularında yer almamıştı.  

16/07/2018 tarihinde yapılan 432 GÜN SÜRE İLE SÜRÜCÜLÜ ARAÇ KİRALAMA işini yine ALTAŞ firmasının aldığı, bu ihalede araç yaş sınırı konmadan ihalenin yapıldığı, eski araçlar ile yapılan ihale için İdari Şartnamenin 25.3.1 amortisman giderinin teklif fiyata dahil edilmesi istendiği, İdari Şartnamenin 46. Maddesinde ise, ihale konusu iş için sözleşmenin uygulanması sırasında Fiyat Farkı verileceği hüküm altına alınarak yaş sınırı olmayan araçlara amortisman ve fiyat farkı ödenmekle Kamu Zararı yapıldığı ortadadır.

Belediye Üst Yöneticileri, hem 2018 deki ihale hemde 17/01/2020 de yapılıpta iptal olan Araç Kiralama ihalelerini, soruşturma altına almaları gerekmektedir.  

ihale konusu araç kiralama işini, küçük parçalara bölerek arka arkaya 4 adet Doğrudan Temin yapan Harcama Yetkilisinin, ihale yapılma gerekçelerini ve ihtiyaç raporlarını tahkik ettirmeleri, 120 gün süre içinde yeterli açık ihale yapılma süresi varken, silsile halinde doğrudan teminler yaptırıldığı için, muhtemel kamu kaynaklarının israfı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılması ile, Harcama Yetkilisi kendini aklama fırsatı da bulabilecektir.

2018/309339 ihale nolu idari şartnamenin incelenmesi halinde, 25.1.1 maddesinde, “İş süresince yüklenici tarafından araçlarda harcanacak su, temizlik, dezenfektasyon malzemelerinin idare tarafından temin edilecektir.” Denmekte olup Adalarda RUAM HASTALIĞININ yayılıp yüzün üstünde atın ölümünden bu dezenfektasyon malzemelerinin Belediye tarafından ya verilmemiş olmasından, yada verilip te ALTAŞ firmasınca kullanmamış olmasından dolayı hastalığın salgın seviyesine geldiği sonucu ortaya çıkmaktadır.

Her yönüyle ve sonuçları itibarı ile Belediyenin görevini ihmal etmesi veya kontrol etmediğinden dolayı dezenfektasyon malzemelerinin kullanılmamasından dolayı, tüm Adalardan Faytonların kaldırılmasına kadar giden, yüzlerce faytoncu ailesinin mağdur olmasına neden olan Ruam Hastalığının, belki de tek nedeni, bu temizlik hizmet işinin, layıkıyla yapılmamış olduğu sonucuna varılmış olması da üzücüdür.

 Adalarda Faytonların kaldırılacağı 2049 yılının Aralık ayında konuşulurken, Faytonların kaldırılmasıyla Adalar sokaklarının kirlenme nedeni de ortadan kalkacağı bilinirken, 17/01/2020 tarihinde yapılacak ihalenin çok daha önceden iptal edilmesi gerekirdi. Gazetemizde “İhale mi, Soygun mu” yazımızın çıkması beklenmemeliydi.

Takke düşüp kel gözüktükten sonra yapılan ihale iptali, sorumluluğu ortadan kaldırmamıştır.

Adalar Belediyesi şeffaflıktan uzaklaşmış, adeta kapalı kapılar arkasında Müdürlerin sultası ile gizli kapaklı işlemler yapar hale geldiğini Üst Yöneticiler görmeli ve bu şekilde kendilerini zorda bırakanları soruşturmalıdırlar.

Belediyenin WEB sitesinde, davul Erdem GÜL’ün boynunda gösterilmiş, başkanımıza algı denmiş ama tokmak her kimin elinde ise perde arkası hesaplar ile fetvalar verilir şekilde duyurular, yerel ve internet gazetelerine giderler yapılmıştır.

Belediyenin şeffaflık kapısı olması gereken WEB sitesi anlaşılan o ki, başkanın adı kullanılarak sözde başkanı korumak adı altında, aslında bazı memurların kendi içindeki zehirleri boşaltma, internet gazetelerini tehdit etme, memurların içinde kalıpta memur olmaları nedeniyle açıklama yapamamalarının, açıklama yapma köşesi, sesleri, içlerindeki kinlerini boşaltma, gazetecilere verip veriştirme yeri olduğu  anlaşılmaktadır.

Erdem GÜL ve yardımcısı Dündar TRAŞ’ın bu gidişe zaman geçirmeden el koyması, Belediyedeki tüm iş ve işlemeler ile yapılacak Açık İhalelerin, Pazarlık ihaleleri ile Doğrudan Temin satın alımlarının  yapılmadan önce ve sonuçlandıktan sonra önce kendilerinin bilgi sahibi olmalarını sağlamalarını daha sonrada şeffaf belediyecilik gereği halkın bilgisine sunmaları gerekir.

Belediyenin WEB sitesinde Doğrudan Temin ihaleleri ise ihaleden bile saymadıkları hiç yayınlamadıkları ortadadır.

İhaleden saymadıkları rakamların toplamı 360 bin TL’yi bulmaktadır ama onlara göre küçüktür.

Eski bir gazeteci olan Erdem GÜL’ün Belediyenin basın duyurusu hiç gözden geçirmediğini düşünüyoruz. Yayınlanmadan önce basın duyurusunu okumuş olsaydı yazıyı komple değiştirmek zorunda kalırdı. Belki de duyurudan haberi bile olmamıştır.

Duyuruda “halkı kandırmaya yönelik konularda” tümcesinden halkımız ne anlayacaktır?

Veya “ Belediye başkanını hedef gösteren ve tamamıyla gerçekdışı isnatlardan ibaret bu asılsız haber ve sosyal medya paylaşımlarının, Adalar Belediyesi ile Belediye Başkanını itibarsızlaştırmak için kamuoyu algısı yaratmaya çalıştığı ve kamu hizmetinin aksatılması amacını taşıdığı ortadadır.” paragrafından halkımız ne anlayacaktır?

Kamu hizmetinin aksatılması nasıl olacaktır?

İhale iptal edildiği için Kamu Hizmeti aksadı ise, iptal eden harcama yetkilisi Belediyededir.

Sorgusu yapılır suçu varsa cezası verilir.

Yerel Gazete nasıl Kamu Hizmetinin yapılmasını engeller?

Asılsız haberlerimiz ile, kamu hizmetinin aksatılması ne şekilde olduğunu bizler bilemedik ama Kamuoyundan anlayan olursa bizleri bilgilendirirse memnun olurcağız.

 Bilindiği üzere  gazetemizin 17/02/2020 tarihinde yaptığımız “Belediyede ihale mi? Yoksa ihale adı altında soygun mu?” haberimiz yapılmış ve Erdem GÜL’ü yapılan ihalenin kamu faydasından çok zararına olacağını, belediyenin kısıtlı gelirlerinin basında CHP müteahhidi olarak bilinen ALTAŞ firmasına peşkeş çekilmesi anlamına gelecek ihalenin iptal etmesini uyarmıştık.

İhalenin KDV dahil 2,5 milyon olduğunu, ama Erdem GÜL’ün beş senelik dönemi boyunca her sene daha fazla araç eklenerek toplamda 15 milyonu Adalıların sırtına yükleneceğini belirtmiştik.

Belediyenin basın durusundan anlaşıldığına göre iptal edilen araç kiralama ihalesinin 2.198.000+KDV=2.593.000TL olduğu görülmüştür.

17/02/2020 tarihli “Belediyede ihale mi? Yoksa ihale adı altında soygun mu?” haberimizin doğru olduğunun teyidini yapmalarına ve ihaleyi iptal etmişlerine rağmen 21/02/2020 tarihinde gazetemizi “ tamamıyla gerçekdışı isnatlardan ibaret bu asılsız haber ve sosyal medya paylaşımlarının, Adalar Belediyesi ile Belediye Başkanını itibarsızlaştırmak için kamuoyu algısı yaratmaya çalıştığı ve kamu hizmetinin aksatılması amacını taşıdığı ortadadır.”  beyan edebilmektedirler.

Belediye içindeki rant zümrelerinin tekerine taş koyduğumuz, ayaklarına basıp menfaatlerine dokunduğumuz ortadadır. Yapılan basın açıklaması rant kaybının itirafıdır.

Erdem GÜL’ün kendi adını ve belediyeyi sorumluluk altına sokan basın açıklamasını yapan kişi hakkında soruşturma başlatması gereklidir.

Belediye WEB sitesi kişilerin kendi egoları doğrultusunda kullanılacak köşe değildir.

Doğruluğu ispatlanmış haberimizi karalamaya çalışarak, Erdem GÜL’ü ve yardımcısı Dündar TRAŞ’ı oldu bittiye getirip karşımıza dikmeye çalışan rant zümreleri göz göre göre gazetemize suç isnad etmekten geri kalmamışlar, belediyenin WEB sitesini gayeleri doğrultusunda kullanmaktan çekinmemişlerdir.

Basın duyurusunu kaleme alan memurun kifayetsizliği ortadadır. Muhtemelen liyakatı göz önüne alınmadan tedviren müdürlük  yaptırıldığını düşünmekteyiz.

Gazetemiz, bir nevi belediyenin oto kontrol sistemi olarak ve kamuoyunu bilgilendirme misyonu içinde hazırlayıp servis ettiği haberi yerini bulmuş, Belediye Başkanı ve Yardımcısı olaya el koymuş ve ihaleyi iptal için gerekli talimatları vermiş ve komisyon üyelerinden ihale kararına olumsuz şerh koyan üyelerin olması nedeniyle de, ihale yetkilisinin 4734 sayılı kanunun 39.Maddesine göre ihale tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra, ihaleyi iptal etmiştir.

İhale iptal edilmesi ile Kamu Hizmetleri mi aksamıştır, yoksa rant çetelerinin gelirlerimi kayıp olmuştur onu da Adalar Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bildiğimiz Adalarda çalışacak ihale ile kiralanacak araçların olmamasından dolayı, adalarda kirliliğin hissedilmediğidir. 

İhale ne amaçla yapılmak istenmiştir şimdi onun soruşturması yapılmalıdır. Belediyenin kaynakları, ALTAŞ firmasına aktarılmak istenmiş gibi ihale hazırlandığı konuşulmaktadır.

Belediye içindeki söylentilerde de ihalenin ALTAŞ’ın bürosunda hazırlandığı yönündedir. İddialar çok ciddi olup, İhalenin iptali, araştırılmasını mecburi kılmaktadır.

Basında yer bulan Erdem GÜL’ün Kayın pederinin beyanlarında, haberimizden yanlış alıntılar olması ile, haberimizin tümü kastedilerek, “Belediye başkanını hedef gösteren ve tamamıyla gerçekdışı isnatlardan ibaret bu asılsız haber ve sosyal medya paylaşımlarının, Adalar Belediyesi ile Belediye Başkanını itibarsızlaştırmak için kamuoyu algısı yaratmaya çalıştığı ve kamu hizmetinin aksatılması amacını taşıdığı ortadadır.  Belediye hakkında organize olarak yürütülen, maksatlı ve halkı kandırmaya yönelik konularda yanlış haber yaptığımız beyan edilmiştir.

Belediye WEB sitesindeki yazıyı kaleme alan, Belediye Başkanını koruma görüntüsü altındaki asıl niyetini belli etmiştir.

2,5 milyonluk araç kiralama ihalesinin iptal edilmesini, kamu hizmetlerinin aksatılması olarak gören ALTAŞ yanlısı RANT ZÜMRELERİNİN kalemşorluğunu yapan her kimse, ortaya çıkartılmalı ve hakkında geciktirilmeden soruşturma başlatılmalıdır.

Gecikilen her gün bu kişilerin cesaret bulup Doğrudan Temin Alımları ile işleri parçalara bölüp sessiz sedasız ALTAŞ’a hizmet alımı adı altında para aktarmaya, Belediyenin kasasını boşaltmaya devam edecekleri demek olduğu bilinmelidir.  

Erdem GÜL’ü ve yardımcısı Dündar TRAŞ’ı göreve davet ediyoruz. Gelişmeleri ayrıntılarıyla gazetemizden Adalar Kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 19 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.