Adalar Belediyesi veterineri hakkında şok iddialar

Adalar Belediyesi veterineri hakkında şok iddialar
Yayınlama: 01.04.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün hakkında şok iddialar ortaya atıldı. Mustafa Ün’ün sahte evraklarla kadroya alındığı iddia edildi.

Adalar Belediyesi veterineri hakkında şok iddialar

Daha önce Erciyes Üniversitesi’nde yardımcı doçentlik yapan hakkında bir çok şikayet olan Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün kadroya girerken sahte evrakla notunu yükselttiği iddia edildi.

Sayıştay’ın yaptığı denetimlerde Üniversitede akademisyenlerin sahte evraklarla kadroya alındığı, rektör tarafından usulsüz atamalar yapıldığı ve birçok ihalede karşılaşılan yolsuzluk iddiaları, üniversitede gerilime yol açtı. Veteriner Fakültesi’nde görev yapan şuan Adalar Belediyesi Veterineri olan Mustafa Ün‘ün sahte evrak düzenleyerek üniversite kadrosuna girdiği iddiası, bizzat eski Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nur tarafından kayıtlara geçirildi. Prof. Nur, usulsüzlükle ilgili hem rektörlüğü hem de YÖK’ü bilgilendirdi.

5 Temmuz 1996 tarihinde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 65.31 not ortalaması ile mezun olan Ün‘ün, Erciyes Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak girebilmek için not ortalamasını 73’e yükselttiği iddia ediliyor.

Ortaya çıkan kanun dışı uygulamalar üzerine eski Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Nur, soruşturma açılması amacıyla rektörlüğe başvurdu. Prof. Nur’un Temmuz 2007’de akademisyenin siciline de bu durumu not düştüğü ifade ediliyor. Üniversite yönetimi öğretim üyesi hakkında inceleme başlattı, ancak sonuçları hakkında herhangi bir duyuru yapılmaksızın dosya YÖK’e gönderildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.