Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün kayıt dışı ilaç kullanmış!

Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün kayıt dışı ilaç kullanmış!
Yayınlama: 10.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin, hayvanların bakımı ve tedavisinde kayıt dışı ilaç kullanıldığı gerekçesiyle 11 bin 368 TL idari para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı

Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün kayıt dışı ilaç kullanmış!

Adalar Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan atların bakımı ve tedavisinde kayıt dışı ilaç kullanıldığı, bu tespit üzerine Adalar Belediyesi’ne idari para cezası kesildiği ortaya çıktı.

SABAH gazetesinin ulaştığı belgeye göre Adalar Sulh Ceza Hâkimliği; Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 13. maddesine muhalefet edildiği gerekçesiyle Adalar Belediyesi’ne 11 bin 368 TL para cezası uygulanmasına karar verdi.

Bu ceza, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, 2019 yılı sonu ve 2020 Mart ayında Adalar Belediyesi Veteriner Hizmetleri’ne baskın düzenlemesinden sonra veteriner Mustafa Ün‘ün kayıt dışı ilaçlar kullandığının tespit edilmesi üzerine kesildi.

Mahkemenin kararında, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince E-Reçete sisteminden yapılan kontrollerde Avromec-Fac, Vilmetin ve Kafedif isimli “veteriner tıbbi ürün”lerin belediye stoklarında yer almadığı, stok kayıtlarına işlenmediği, tedarik ve kullanımının dahi bildirilmediği kaydedildi.

Sistemde kaydı bulunmadığı halde, tıbbi ürünlerin fiili olarak kullandığının tespit edildiği kaydedildi. Tıbbi ürünlere ait herhangi bir makbuzun müdürlük yetkililerine ibraz edilmediği belirtilen kararda, ürünlerin bulunduğu ortamın sıcaklık ve nem kayıtlarının tutulmadığı ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.