Adalar Belediyesi’nde kanunsuzlukların ardı kesilmiyor!

Adalar Belediyesi’nde kanunsuzlukların ardı kesilmiyor!
Yayınlama: 19.02.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar Belediyesinin Personel Limited Şirketini temsil etme oylaması geçen meclis toplantısında yapıldı…

Adalar Belediyesi'nde kanunsuzlukların ardı kesilmiyor!

Geçen Adalar Belediyesi Meclisi’nde oylaması yapılan, başkanlık teklifi olarak meclise getirilen, 6 kabul 4 ret oyu ile kabul edilen, Adalar Belediyesi Personel Limited Şirketinin, genel kuruluna katılmaya, genel kurulu yapmaya, oy vermeye, kararlarını kabule ve reddetmeye, temsil etmeye, genel müdürlüğü ifa etmeye CHP Meclis üyesi inşaatçı Metin ÖNAL’ın seçilmesinin belediye kanununun 27.inci Maddesine uygun olmadığı ortaya çıktı. En kısa zamanda oylamanın tekrarlanması gerekiyor.

Belediye Kanunu madde 27 ne diyor?

Madde 27- Belediye başkanı ve meclis üyeleri, münhasıran kendileri, ikinci derece dâhil kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılamazlar

Bu kanuna göre Adalar Belediye Meclisi’nde Başkanlık Teklifi olarak meclis gündemine alınan Adalar Belediyesi Personel Limited Şirketini temsil edilmesi için yapılan oylamada kendisine oy veren CHP’li Meclis Üyesi İnşaatçı Metin Önal’ın seçilmesinin kanunlara uygun olmadığı ve oylamanın acilen tekrar yapılması gerektiği belirtiliyor.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Adalar İlçe başkanı tehdit ve mobbing uyguladı iddiası!

Hatırlanacağı üzere 6 evet oyuna karşı 4 ret oyu ile kabul edilen teklife karşı çıkan CHP’nin kadın üyelerinden Nesrin Karanfil Dayı, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik tarafından hakarete uğramış, CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat tarafında da disiplin tehdidi ile mobbing uygulanması sonucu rahatsızlanarak oylamaya katılmamış, CHP’li diğer kadın üyesi Fatma Bucak ise tehdit ve hakaretler üzerine oylamada çekimser kalmıştı. Oylamada ret oyu veren/veremeyen meclis üyelerin haklı olduğu ortaya çıktı.

Maddede belediye başkanı ve meclis üyelerinin görüşmelere katılamayacağı durumlar belirlenmiş…

Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri

  • Kendileri
  • İkinci derece dahil kan ve kayın hısımları
  • Evlatları ile

İlgili işlerin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılayamacaklardır. Söz konusu kavramların tanımı 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nda yapılmıştır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.