Adalar Belediyesi’ne yeni başkan yardımcısı, şov istifalar, Adalar siyasetinde neler oluyor?

Adalar Belediyesi’ne yeni başkan yardımcısı, şov istifalar, Adalar siyasetinde neler oluyor?
Yayınlama: 16.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar siyasetinde bu aralar ilginç gelişmeler oluyor. Adalar kamuoyunun belediye yönetimine karşı şikayetleri artmış durumda. Peki perde arkasında neler oluyor?

Adalar’da gelen kulis bilgilerine göre, Adalar Belediyesine yeni başkan yardımcısının İBB’den geleceği önümüzdeki günlerde belediyedeki görevine başlayacağı belirtildi.

İstifası şov mu?

Konuşulan bir başka konu, Adalar CHP İlçe Teşkilatının önemli isimlerinden bir dönem CHP Adalar İlçe Başkanlığı görevini yapan Mimar Uluç Yurtduru’nun istifası etmesi. Hatırlanacağı üzere Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in yetkilerinin bir bölümü elinden alınacağı üzerine bu kararı protesto eden Yurtduru, istifasını CHP İlçe Başkanlığı’na vermişti. Kulislerde ise bu istifanın şov amaçlı olduğu, Yurtduru’nun CHP’den istifasının söz konusu olmadığı yönünde. Yurtduru’nun istifasını CHP Adalar İlçe Başkanlığına vermesinin gerekmediği, E-devlet üzerinden çok rahat bir şekilde istifa edebileceği ancak Yurtduru’nun bu yolu kullanmasının istifasının çokta gerçekçi olmadığı, şov amaçlı olduğu öne sürülüyor.

Adalılar hesapları incelemek istiyor

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün 2020 yılı kesin Hesabının reddedilmesi üzerine bir video yayınlayarak ada halkının istediği zaman belediyenin hesaplarını inceleyebileceğini belirtmesi üzerine vatandaşlar belediyeye dilekçe verip hesapları incelemek istediğini belirttiler. Bunlardan biri M.C. Çiftçioğlu. Adalarımız önemli ailelerinden birinin mensubu olan M.C. Çiftçioğlu, bir dilekçe ile belediyeye başvurarak hesapları incelemek istediğine dair bir dilekçeyi belediyeye sundu. Çiftçioğlu dilekçesinde, “Belediye Meclisinin ikinci toplantısında belediye bütçesi ret edilince siz halka bir çağrıda bulundunuz. Adalar Belediyesi internet sitesi ve şahsınızın sosyal medya hesabında aynen şu aşağıdaki açıklamada bulunmuşsunuz. ‘Ben burada ilan ediyorum. İsteyen herkes hesaplarımızı incelebilir. Bakkal, kasap, manav kim gelirse gelsin hesaplarımızı didik didik incelesin. Bende çağrınıza icabet ediyorum. Hesaplarınızı didik didik incelemeye hazırım. Sayın başkan hesap inceleme davetinizi heyecanla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Adalar pislik içinde!

Adalar kamuoyunun tepkisini çeken bir diğer konu ise toplanmayan çöpler. Pandemi döneminde Adalarımızın tamamında görünen çöplerin kötü koku ve mikrop saçması Adalıların tepkisine neden oluyor. Kulislerde ise belediyenin çöpleri bilerek toplamadığı, sebebinin ise belediyeye 29 geçici işçi alım teklifinin komisyondan ilgili bakanlığa sorulması istemi. Hatırlanacağı üzere geçici işçi alımı teklifine 4 üye evet derken 6 üye çekimser kalmış, teklifin ilgili bakanlığa sorulmasını istemişti. Teklifin meclisten geçtiği görüşünü savunanların yanında teklifin bakanlıktan gelen bilgi sonucunda işleme alınması gerektiği görüşünü savunanların da olduğu belirtiliyor. Çöpleri bilinçli olarak toplamayarak belediyenin ‘çöpleri toplayacağız, Adalıları işe alacağız ama eleman eksiğimiz var. Meclisteki üyelerin bazıları çekimser kaldı’ diyerek mağduru oynadığı ve topu geçici işçi alımı teklifine çekimser oy veren meclis üyelerini psikolojik baskı altına alıp Adalar Kamuoyunda kendilerini haklı göstermek olduğu öne sürülüyor. Meclis üyelerinin teklife çekimser oy kullanmasının en önemli nedenlerinden birinin, 2020 Kesin Hesaba red oyu veren meclis üyelerinin bu geçici işçi alımına kabul oyu vermesi durumunda ileride yargılanma riski ile karşı karşıya kalma olasılığı olduğu gelen bilgiler arasında…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.