Adalar CHP çatırdıyor! Şok istifa!

Adalar CHP çatırdıyor! Şok istifa!
Yayınlama: 03.02.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

İki senedir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalar İlçe Başkanlığı’nda Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Ayhan Güler bugün istifa etti.

Adalar CPH çatırdıyor! Şok istifa!

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Yardımcısı Engin Çelik’in hukuksuz işlemlerine iki senedir dayanmaya çalıştığını belirten Güler, en son meclise getirilen ve CHP’li kadın meclis üyelerinin tehdit edilmesine kadar giden sürece daha fazla dayanamayıp bugün istifa dilekçesini vererek görevinden ayrıldı. İstifa furyasının devam edeceği gelen bilgiler arasında.

Hatırlanacağı üzere Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Yardımcısı Engin Çelik ve CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın Pazartesi günü meclise getirilen teklifler için CHP’li kadın meclis üyelerinin ret oyu vereceğini söylemesi üzerine tehdit edilerek mobbing uygulanması, Sayıştay raporu ve meclis kararı olmasına rağmen bir firmaya çıkarma gemisi ile beton taşıma işinde indirim sağlamaya gayretine girmelerini haber yapıp okurlarımızla paylaşmıştık.

ŞERH koydular

Yaptığımız araştırmalar sonucu olayın detaylarına ulaştık.  Adalar Belediyesi Meclisinin 01.02.2021 Pazartesi günü yapılan Belediye Meclis toplantısı öncesi grup toplantısında, Meclise getirilen tekliflere hukuksuz olduğu için haklı olarak, meclis toplantısı öncesi gurupta ret oyu vereceğini söyleyip teklife ŞERH koyan CHP’li iki kadın üyesine önce Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in defalarca “Terbiyesizler, terbiyesizlik etmeyin “demesi daha sonra Adalar CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın “Evet oyu vereceksiniz. Ret oyu verirseniz sizi disipline gönderirim” deyip, tehdit edip mobbing uygulaması, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün olaya şahit olmasına rağmen kılını kıpırdatmaması üzerine Adalar CHP İlçe Başkanlığı Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Güler, CHP’deki görevinden istifa etti.

CHP’li kadın meclis üyeleri tehdit edildi

Ayhan Güler “İki kadın üyemiz bana gelerek olayı anlattılar. İki yıldan beri devam eden baskılar ve hukuksuzluklar beni son derece rahatsız ediyordu. Yolda tehditlere maruz kaldım. Tehditleri yönetim kuruluna anlattığımda hiçbir şey yapmadılar. CHP’li kadınlarımıza yapılan bu tehditler bardağı taşıran son damla oldu. Meclis toplantısı öncesi yapılan grup toplantılarında Meclis Üyeleri oturup tartışmalı, gündem ona göre belirlenmeli. Böyle yangından mal kaçırır gibi hareket edilmemesi gerekir. Kamu zararı oluşacak hususlar hakkında meclis üyelerinin baskı altında olmaması gerekir. Ayrıca sen iki kadın meclis üyemizi tehdit edip mobbing uygulayamazsın” dedi.

Ayhan Güler’in istifasından sonra istifaların devam edeceği gelen bilgiler arasında

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.