Adalar CHP teşkilatında parti disiplini ayaklar altında!

Adalar CHP teşkilatında parti disiplini ayaklar altında!
Yayınlama: 06.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında ilginç gelişmeler yaşandı. Hayvanseverlerin 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’ nedeniyle ellerinde pankartlarla belediye binası önüne gelerek daha önceki taleplerinin yerine getirilmesini istemesi, bu sebeple hayvanseverlerin tepkisinden kurtulmak isteyen Adalar Belediyesi yönetimi saat 11.00’da yapılması gereken meclis toplantısını saat 13.00’a kaydırması, ertelemeyi AK Parti Grubuna geç bildirilmesi nedeniyle AK Parti Grubunun toplantıya katılmaması, meclisin bir sonraki güne kaydırılması gündem olmuştu.

CHP Adalar İlçe Başkanı ve yöneticisinden eski CHP’li başkanlara eleştiri!

Adalar Belediye Meclisinde ise Adalar CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ve bir parti yöneticisinin önceki başkanlara getirdiği eleştiri, CHP Adalar teşkilatında bir parti disiplininin kalmadığını öne çıkarıyor.

Hayvanseverler tepkilerini Belediye Başkanı Erdem Gül’e anlatırken çıkan tartışmaları sonlandırmak için araya giren İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın, kendi partilisi olduğu anlaşılan bir kadın şahsa söz geçirememesinin yanı sıra hem kendisinin hem de parti yöneticisi olduğunu anladığımız bir kadın şahsın önceki belediye başkanları için eleştirilerde bulunması dikkat çekti.

Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın, önceki CHP’li belediye başkanları için “ana avrat küfür ederlerdi”, “Bundan öncekilerine söyleyemezdiniz”, “Bundan öncekilere söyleseydiniz burada oturamazdınız”, “ O kalitedeydiler” gibi kelimelerle eleştiren, partide yönetici olduğu anlaşılan şahsı bir türlü susturamaması, “karşılıklı olmasın lütfen” gibi kelimelerle olaya müdahale etmeye çalışmasına rağmen şahsın İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ı dinlemeyerek konuşmasına devam etmesi objektiflere yansıdı.

Adalar CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ise, “evvelki yönetimlerden şudur, budur demiyorum hepsini yaşadığım için, böyle bir demokratik ortamı yarattığınız için teşekkür ederim” diyerek üstü kapalı eski CHP’li başkanları eleştirmesi dikkat çekti.

Parti örgütü devamlılık gerektirir

Siyasi partiler devamlılık gerektiren örgütsel yapılardır. Seçmen, parti yöneticileri ve üyelerinden parti disiplinine uygun hareket tarzı bekler. Kendi içerisinde uyumlu çalışamayan bir siyasi partinin iktidara geldiğinde vaatlerini gerçekleştirme yönünde seçmenlere çok umut aşılaması beklenemez. İç bünyesinde disiplinini gerçekleştiremeyen, ahenkli çalışamayan siyasi partiler, hem iktidar sorumluluğunu hem de muhalefet sorumluluğunu yerine getiremezler. Dolayısıyla siyasi yaşamda güvenirliğini kaybetmiş bir siyasi partinin seçmenlerden teveccüh görmesi mümkün değildir. Parti disiplini parti üyelerinin partinin genel siyasi öğretisine, hareket tarzına uygun davranmaları, en azından aykırı hareket etmemeleri zorunluluğunu bünyesinde barındırır.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Farsakoğlu, Ercan’ı meclis toplantısında kifayetsiz, vizyonsuz, yetersiz diyerek görevden aldığında bizler şahsen ana avrat küfür edildiğini duymadık. Ercan bu durumu küfür olarak algıladı desek o da değil. Çünkü bu aşağılamaya karşılık Ercan Farsakoğlu’na teşekkür etmişti ( geçirdiği şoka bağlıyoruz.) Atilla’ya geldiğimizde Ercan’ı il yöneticiliğine örgütün istememesine rağmen taşıyan kişidir Atilla. Karşılığında İl yönetimi görevi boyunca Atilla’nın kuyusunu kazmıştır il toplantılarında. Yani anlayacağınız Ercan yakında Erdem’in de altını oymaya başlar. Herkes tu kaka yaşasın Ercan Başkan.