Adalar CHP’de istifa süreçleri başlıyor!

Adalar CHP’de istifa süreçleri başlıyor!
Yayınlama: 12.08.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulunun 6 Haziran 2023 tarihli kararı ile kongreler takvimi başladı.


Genel Merkez İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle kongrelerde seçilecek kişilerin Mahalli seçim adaylıkları hakkında bilgilendirme yaptı. Genelgeye göre ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi, il başkanı, il yönetim kurulu üyesi ve il disiplin kurulu üyesi olarak seçilecekler, 2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçiminde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi veya İl Genel Meclis Üyesi adayı olarak değerlendirilmeyecek. Buna göre görevde olan İlçe Başkanı, Meclis Üyesi, İl Genel Meclis Üyesi olanlar istifa etmediği takdirde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi veya İl Genel Meclis Üyesi adayı olamayacaklar.

Ancak Kulislerde ise CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın ‘ben istifa etmem, bu şekilde devam ederim ve belediye başkan adayı da olurum’ dediği iddia edildi.


CHP Genel Merkezi’nin İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderdiği genelgede : “Merkez Yönetim Kurulumuzun 6 Haziran 2023 tarihli kararıyla kongreler başlamıştır. İlçe kongresi delege seçimlerinin bitiminin ardından ilçe ve il kongreleri yapılacaktır. Yapılacak olan ilçe ve il kongrelerinde; ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi, il başkanı, il yönetim kurulu üyesi ve il disiplin kurulu üyesi olarak seçilecekler, 2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçiminde BELEDİYE BAŞKANI, BELEDİYE MECLİS ÜYESİ veya İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ adayı olarak DEĞERLENDİRİLMEYECEKTİR.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.