Adalar DEM’i kesmedi!

Adalar DEM’i kesmedi!
Yayınlama: 22.01.2024
A+
A-

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP ile ‘ortak komisyon’ kurduklarını belirtti. İstanbul özelinde görüşmelerin hala sürdüğünü belirtti. Bir yandan da Başak Demirtaş’ın ‘adaylık’ çıkışı kulisleri hareketlendirdi. Gelişmeye müteakip “Esenyurt ve Adalar yetmedi! DEM pazarlıkta el yükseltiyor” yorumları yapılıyor.

DEM’in İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Mersin’de CHP’ye vereceği destek karşılığında somut karşılık istiyor. DEM, Bursa hariç destek verdiği tüm illerde CHP’den ilçe belediyesi talep ediyor. DEM’in İstanbul’da Adalar ve Esenyurt ilçelerini CHP’den talep ettiğini daha önce belirtmiştik.

DEM’le ilan edilen “açık ve şeffaf” görüşme DEM’in pazarlık gücünü öyle arttırdı ki İstanbul Esenyurt’u ve Adaları vermek bile artık onları kesmeyeceği gelen bilgiler arasında.

T24’de konuşan Doğan’a “CHP ile temastasınız ve bir seçim ittifakından olmasa da çeşitli yerlerde bir “güç birliği” üzerine müzakere içindesiniz. İstanbul ve İzmir’de mesela aday göstermemeniz durumunda o iki kutup paradigmasının yine bir parçası olmayacak mı DEM Parti?” sorusu yöneltildi.

“Yeni dönem motto’muz “kazandırmak kaybettirmek değil, kazanmak” diyen Doğan, CHP’ye “Kazan kazan” mesajı gönderip ‘Bizi de göreceksiniz’ imasında bulunarak şu ifadeleri kullandı;

Bizim bu seçimlerdeki alamet-i farikamız kent uzlaşısı. Bunu ön seçimde de bir yöntem olarak uyguladık. Ön seçimi yaptığımız yerler neresiydi? Ağırlıklı olarak Kürt illerinde, yani birinci parti olarak çıktığımız yerlerde yaptık ön seçimi. O illerin en geniş çeperine kadar ulaşabilecek bir delegasyon listesi oluşturmayı hedefleyerek, kent uzlaşısını hayata geçirdik. Yalnızca kendi partimizin üyelerine, yalnızca bileşenlerimizin üyelerine oy kullandırtmadık. Kent uzlaşısının bir diğer ayağı da parti olarak birinci çıkmadığımız ama kent uzlaşısı için diğer partilerle güç birliği yapabileceğimiz iller.

Bilindiği üzere DEM Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, geride bıraktığımız günlerde CHP Genel Merkezi’nde ittifak için bir araya geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP ve DEM komisyonlarının ortak çalışacağını belirtti. Doğan, “İki siyasi partinin de komisyonları çalışacak” dedi.

DEM İstanbul özelinde CHP ile tutuştuğu pazarlıkta el yükseltmeyi de ihmal etmedi…

DEM’in sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP ile İstanbul görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Şu ana kadar açıklamadığımız il ve ilçelerdeki tutumumuza dair netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazanmadığı için açıklamıyoruz. Bu konudaki tartışmalar ve görüşmeler sürüyor” dedi.

Bir yandan da Başak Demirtaş’ın İstanbul özelinde yaptığı adaylık çıkışı siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu durum “DEM pazarlıkta el yükseltiyor” yorumlarını beraberinde getirirken; DEM’in CHP’den Esenyurt ve Adalar‘dan ziyade birkaç ilçe daha talep edeceğini de gelen bilgiler dahilinde.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.