Adalar eski hakimi FETÖ’den ihraç edildi.

Adalar eski hakimi FETÖ’den ihraç edildi.
Yayınlama: 18.03.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun, 202 hakim ve savcının ihracına ilişkin kararı 18 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre listenin 8. sırasında bulunan Adalar eski hakimi İbrahim Uyanık meslekten ihraç edildi. Bindiği üzere Adalar Eski Savcısı Akif Özgün ise daha önce tutuklanmıştı.

Adalar eski Hakimi ve eski Savcısı FETÖ'den ihraç edildi.

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun, 202 hakim ve savcının ihracına ilişkin kararı 18 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların ifadeleri, emniyet raporları ve örgüt içi haberleşmede kullanılan program kayıtları doğrultusunda bu terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen listenin 8. sırasında bulunan Adalar eski hakimi İbrahim Uyanık meslekten ihraç edildi. Adalar Eski Savcısı Akif Özgün daha önce tutuklanmıştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), FETÖ soruşturması kapsamında 202 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etmesine dair kararı 18 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlandı. HSYK’nın ihraç kararı dünkü toplantısında alındı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların ifadeleri, emniyet raporları ve örgüt içi haberleşmede kullanılan program kayıtları doğrultusunda bu terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen söz konusu hakim ve savcıların meslekten ihraç edilmesine oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

202 hakim ve savcının 66 tanesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İbrahim Uyanık’da var.

İhraç Edilen Hakim ve Savcıların Listesi İçin TIKLAYIN.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.