Adalar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce Düzenlenen Yıl Sonu Sergisi

Adalar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce Düzenlenen Yıl Sonu Sergisi
Yayınlama: 13.05.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği, Adalar İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün merkez ve alanlardaki kurslarının yıl Sonu Sergisi açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce Ülke genelinde düzenlenen Öğrenme Şenliği ve El sanatları Kursu Karma Sergisi  Adalar İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  gerçekleşti. Yıl sonu Karma Sergisinde kursiyerler tarafından yıl boyunca yapılan el emekleri sergilendi. Program Halk oyunları gösterisi , müzik dinletisi ve kursiyerlere belgelerinin verilmesi ile sona erdi.
 Halk Eğitim Merkezi kurslarına olan ilgi artıyor
Halk Eğitim Merkezi kurslarına olan ilginin her geçen gün arttığı belirtiliyor. Açılan kursların kültürel zenginliklerin geleceğe aktarılmasında önemli bir rol üstlendiği  belirtilen yetkililer “Milletlerin sahip olduğu güçler içerisinde eğitilmiş insan gücünün önemi her şeyden öne gelmektedir. Aynı zamanda sahip olduğumuz diğer bir özelliğimiz zenginliğimiz de kültürümüz. Bu tür halk eğitim kurslarımızda hem eğitilmiş insan gücümüzü artırıyoruz hem de kültürümüzün tarihten getirdiği desenleri, nakışları, renkleri günümüze ve gelecek nesillere aktarma imkanı buluyoruz. Bizler örgün eğitim kurumlarımızda belli yaş gruplarını bir araya getirerek insanımızı eğitmeye çalışırken hayat boyu öğrenmenin bir yolu olarak halk eğitim kurslarımızda 7’den 70’e bütün insanlarımızı ağırlık olarak da hanım kardeşlerimizi, kadınlarımızı bir araya getirip onların hayatına bir renk katmak, onların hayatında üretici olmanın tadını hissettirmek, aile ekonomisine katkıda bulunmak için bu kurslarımızı kullanıyoruz ve görüyoruz ki her geçen gün bu kurslarımızın önemi halkımız tarafından da fark edilmekte, bir ayırt edici özellik olarak da buralara olan ilgi her geçen gün daha da artmakta” ifadelerini kullandılar…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.