ADALAR İKİNCİ SINIF ANADOLU KASABASI GİBİ

Yayınlama: 26.03.2012
Düzenleme: 09.01.2013 09:38
A+
A-

Adaların ekonomik gelişmesi statükoya hapsoldu. Gelişme ve iş yaratma kapasitesi sıfırlandı. Ekonomik zayıflamaya bağlı olarak nüfus azalıyor.

Yazlıkçılar için ada iki aylık eylence ve dinlence mekanı. Adalar esnafı bu iki aylık sürede yıllık gelirini elde etmek durumunda. Büyük Ada’da bu süre beş aya kadar çıkabiliyor.

Adalar esnafı ecrimisil uygulaması ile elde ettiği gelirin önemli bir kısmını Devlete veriyor. İstihdam vergileri caba. Kira astronomik ve yıllık. Gelir bir kaç aylık. Esnaf belini doğrultamıyor. Büyük Ada Balıkçılar Lokantasının görünümü ikinci sınıf Anadolu kasabası gibi. Yerler uydurma beton. Belli ki, esnafın daha düzgün ve çağdaş birinci sınıf turizmin talep ettiği yatırımı yapacak gücü yok.

Adalar Belediyesinin CHP li olması nedeniyle Büyük Şehir Belediyesi subvansiyonu kesti. Adalar Belediyesi mevcut geliri ile maaşları zor ödüyor. Yatırım yapacak gücü yok. Temizlik modern standartlarda yapılamıyor. Yazın nüfus aşırı artıyor. Çalışanlar yıllık bazda istihdam edildiği için Belediye hizmetleri yeterince karşılanamıyor.

Deprem bölgesi olması Adaların cazibesini yok eden önemli etken. Ana karadaki Villa inşaatçıları Deprem Hocaları sayesinde Adaları felaket bölgesi ilan ettiler. İnsanlar Adalara yatırım yapmaktan korkar oldu.

1/1000 lik inşaat planı gerçekleştirilmedi. Bakım onarım yapan esnaf perişan durumda. En ufak bakım için Belediye azami harç alıyor. Adalardaki binaların görünümü eski yüzlü olmaya başladı.

Bostancı Adalar Vapurları kaldırıldı. Balıkçı teknelerinden bozma yolcu motorları ile seyahat usandırıcı hale geldi.

Görünmeyen bir kuvvet Adaların cazibesini yok ediyor. Yoksa Adalar yanlış partiden Belediye Başkanı seçmenin diyetini mi ödüyor?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version