Adalar Kaymakamı İNAN gelir gelmez kolları sıvadı

Adalar Kaymakamı İNAN gelir gelmez kolları sıvadı
Yayınlama: 08.10.2023
Düzenleme: 08.10.2023 09:26
A+
A-

İstanbul İl Vali yardımcısı iken Adalar Kaymakamlığına atanan Abdurrahman İNAN, görevinde başlar başlamaz Adalıların sağlığı, mutlu bir yaşam sürmesi, güvenilir gıdalara ulaşması için kolları sıvayarak çalışmalar başladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri tarafından; 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ilçede faaliyet gösteren işletmelerde kaçak alkol ve gıda denetimleri yapıldı.

Bu kapsamda Adalar’da, Adalar Kaymakamı Abdurrahman İnan önderliğinde yapılan denetimlere, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çiftçi gözetiminde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri katıldı.

ALKOL SATIŞ BELGELERİ (TAPDK) İNCELENDİ

Gıda güvenilirliği politikası çerçevesinde gıda güvenilirliğini sağlamak, halkın sağlığını ve menfaatlerini korumak amacıyla Alkol Satış Belgesi (TAPDK) ve gıda satış izin belgeleri denetlendi. Alkollü içecek perakende satış yerleri, alkol sunumu yapan işletmeler ile toplu tüketim yerlerinin denetimlerinde alkol ürünleri ve gıdalar tek tek denetlendi.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR İMHA EDİLDİ
Yapılan kontrollerde, toplu tüketimin olduğu yerlerde işletme kayıt belgelerine, çalışanların hijyen belgelerine, işletmenin ilaçlanıp ilaçlanmadığına, işletmede kullanılan ürünlerin üretim izinlerine ve işletmenin teknik hijyen şartlarının yeterliliğine bakıldı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edilerek mevzuata aykırı hareket eden işletmelere gerekli yasal işlemler ugulandı.

İşletmerin kapalı alanlarında sigara içirilmemesi konusunda ve nargile sunumu yapılmaması konusunda işletmelere mevzuatlar bildirilerek gerekli uyarılar yapıldı.

Adalar Kaymakamı İNAN gelir gelmez kolları sıvadı
Adalar Kaymakamı İNAN gelir gelmez kolları sıvadı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.