Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde

Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde
Yayınlama: 30.01.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mülki İdare Amirleri Buluşması” programına Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vali yardımcıları ve kaymakamlara hitaben bir konuşma yaptı.

Kaymakamlık makamının, köklü bir geçmişe sahip olduğuna ve anayasaya göre kaymakamların ilçelerde Cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet görevlisi olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamların kadim bir devletin günümüzdeki yöneticileri olarak büyük bir şerefi ve sorumluluğu üstlendiklerini söyledi.

Kaymakamların, yönetim sisteminin en uçtaki yetkilisi olarak işlerini iyi yaptıkları oranda milletin devletine bağlılığının güçleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel hizmetler yapmış kaymakam, vali belediye başkanı ve milletvekillerinin halk içinde sitayişle; şehrin ve insanların yıllarını heba eden isimlerin ise serzenişle, hatta nefretle anıldığını hatırlattı.

ADALAR KAYMAKAMI MUSTAFA AYHAN CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mülki İdare Amirleri Buluşması programına Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan’da katıldı.

Kaymakamların, görev yaptıkları yerlerde diğer kamu görevlileriyle aralarında oluşan özlük hakları ayrışmasının farkında olduklarını ve bu durumun kabullenmenin mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmanın olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sorunu en geç 2019’da çözme sözü verdiklerini ve ilgili çalışmanın sonuçlanarak önüne gelmesini beklediğini dile getirdi ve “İnşallah, gayretlerini ve fedakârlıklarını yakından bildiğimiz kaymakamlarımızın bu sıkıntısını da çok yakında neticeye kavuşturmuş olacağız” açıklamasını yaptı.

Kaymakamların, bir yandan devletin itibarını en yüksekte tutarken, diğer yandan halkın memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilen bir anlayışla şehirleri yönettiklerinde başarıyı yakalayabileceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletine âşık, devletine sadık, ufku açık, zihni berrak, yüreği güçlü, gönlü zengin, sözü sağlam, işinde becerikli, hayatında ahlaklı mülki idare amirlerimizle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle birlikte artık mülki idare amirlerimiz daha güçlüdür. Elbette bu yeni durum, beraberinde ciddi sorumlulukları, ciddi mesuliyetleri de getirmektedir. Yeni dönem için milletimize taahhüdümüz daha hızlı ve daha etkin bir yönetim sergilemektir. Bunu da sizler aracılığıyla yapacağız” dedi.

Kaymakamlardan, ülke millet adına büyük gayret ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma yolculuğunda özel bir çaba beklediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlara Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, teşriflerinden dolayı teşekkür etti ve deruhte ettikleri görevlerinde başarılar diledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.