Adalar Kent Konseyi seçimlerinde skandal! Kavga çıktı!

Adalar Kent Konseyi seçimlerinde skandal! Kavga çıktı!
Yayınlama: 28.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar Kent konseyi seçimli olağan genel kurul toplantısında istenmeyen hadiseler yaşandı.

Seçim tarihi günü bilmecesiyle gündeme gelen Adalar Kent Konseyi seçimlerinde Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün skandal konuşması seçim gündeminde bomba etkisi yaratırken bazı STK’lıların alkışlaması, bazı STK’ların yuhalaması dikkat çekti. Böylece Erdem Gül Adalar tarihinin ilk yuhalanan başkanı olarak ada tarihine geçti.

28.06.2019 günü yapılması gereken Adalar Kent Konseyi seçimi, hazirun listesinde bulunan STK’lar saat 14.30’da Adalar Belediyesi’nin toplantı salonunda hazır bulundular. Hazirun da bulunan STK temsilcilerinin imza atma aşaması yapılırken Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün salona gelerek seçimin usule uygun yapılmadığı yönünde bazı duyumların geldiğini belirterek “kişisel yetkimi kullanarak bu genel kurulda çoğunluk sağlansa bile bu genel kurulun yapılmasını istemiyorum” demesi salonda tansiyonu yükseltti. Konuşmasını yapıp hemen salonu terk eden Gül, çıkarken salondaki bazı şahısların sözlü diyaloğa girmesi kavgaya neden oldu. Adalar Belediyesi güvenlik ekipleri olaya müdahale etti. Emniyet aranarak polis çağrıldı.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün böyle bir yetkisi olmadığı bilinmesine, toplantı gününün ve çağrıyı kendisinin yapmasına rağmen ortamı geren konuşması salondaki katılımcıların bazıları tarafından alkış alırken bazı katılımcıların tepkisini aldı. Tepki gösteren katılımcılar Erdem Gül’ü yuhalayarak tepkilerini gösterdiler. Böylece Erdem Gül Adalar Tarihinin ilk yuhalanan belediye başkanı olarak tarihe geçti.

Hazirun Listesi olarak 108 başvuru yapılmış. Bu başvurulardan 99 tanesi kabul edilmiş. Kabul edilenler arasında 10 adet mesleki kuruluşlarda var. Ada ile ilgisi olmamasına rağmen kabul edilip listeye yazılmış. Kabul edilmeyenler arasında bir adet kooperatif, bir sendika ve ada ile ilgisi olmayan dernekler mevcut.

Erdem Gül’ün ortamı geren konuşmasının ardından salonu terk etmesinden sonra bazı katılımcıların da salonu terk etmesine rağmen salonda kalanların imzalarının alınmasına devam edildi. 72 katılımcının olduğu tespit edildi. Çoğunluk sağlandı. Toplantının yapılması için herhangi bir engel kalmadı.Bundan dolayı salonda kalıp imza atan katılımcılar bir tutanak tutarak yaşananları kayıt altına aldılar. Tutanakta Erdem Gül’ün “kişisel yetkimi kullanarak bu genel kurulda çoğunluk sağlansa bile bu genel kurulun yapılmasını istemiyorum” söylemi kayıt altına alındı.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün skandal konuşması

Adalar Kent Konseyi seçimlerinde çıkan kavga

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.