Adalar Kızılay Somali’de

Adalar Kızılay Somali’de
Yayınlama: 11.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Türkiye’de ve dünyanın üç kıtasındaki 21 ülkede kesim işlemlerini başlatan, aralarında Türk Kızılay Adalar Şube Koordinatörü Nesrin Sağlık Deriş’in de bulunduğu Kızılay ekipleri, Somali’nin Başkenti Mogadişu’da bağışlar sayesinde kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Adalar Kızılay Somali’de

Dünya’nın en yoksul ülkelerinden biri Somali. Türkiye’den Kurban Bayramı vesilesiyle yapılan bağışlar sayesinde ülkede yardıma muhtaç onbinlerce aileye Türk Kızılayı’ndan destek ulaştı.

Kıtlık ve kuraklığın pençesindeki Somali için bu kurban bayramı hiç olmadığı kadar zor geçiyor. Nüfusun yarısından fazlasının açlığa karşı mücadele verdiği ülkede hayırseverlerin bağışları yardıma muhtaç yoksulların karnını doyurdu.

Türk Kızılay Adalar Şube Koordinatörü Nesrin Sağlık Deriş’in de içinde bulunduğu Kızılay ekipleri, ülkede 21 yıl süren savaş yüzünden yerlerinden edilenler için hazırlanmış özel bir kampa girdi. Kızılay’a yapılan bağışlar sayesinde onbinlerce yerinden edilmiş kişi, kurban eti dağıtan ekipler sayesinde belki de bu yıl ilk kez kurban etinin tadına baktılar.

Somali’de 7 bölgede 245 BİN kişiye ulaşan ekipler, ailelerini savaş ya da yokluk yüzünden kaybeden çocukların kaldığı bir yetimhaneyi de ziyaret etti. 150 çocuğun haftanın 5 günü eğitim aldığı çocuklarla oyunlar oynayan Türk Kızılayı ekipleri, her sene olduğu gibi 2022 yılında da yurt dışında 22 ülkede kurban faaliyetlerine devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.