Adalar Kızılay ve AFAD ekipleri deprem bölgesinde

Adalar Kızılay ve AFAD ekipleri deprem bölgesinde
Yayınlama: 12.02.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 12 Şubat 00:05 itibarıyla, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısını 24 bin 617 olarak duyurdu. 80 bin 278 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Depremin yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep illeri genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildi.

Adalar Kızılay ve AFAD ekipleri deprem bölgesinde

Adalar Kızılay ve AFAD ekipleri deprem bölgesinde çalışmalara destek veriyor. Depremin hemen ardından Adalar Kızılay ve AFAD ekipleri bölgeye intikal etti. Depremden etkilenen ve geceyi dışarıda geçiren vatandaşlarımıza destek olabilmek için tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında oldular. Adalar Kızılay ve AFAD personeli afetzedelere verilen beslenme ve barınma desteğinin yanı sıra arama kurtarma ekiplerine de lojistik destek sağlıyor.

Karahanlılar Köyü’nden küçük Nigar ekibi duygulandırdı.

Öte yandan Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yardım kolilelerinin açılması esnasında Kastamonu’ndan giydiği montunu gönderen ve içine de kumbarısında biriktirmiş olduğu paraları koyan Kastamonu Karahanlılar Köyü’nden Küçük Nigar’ın mektubunun Adalar Kızılay Şube Başkanı Nesrin Sağlık Deriş tarafından okunması esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Küçük Nigar yazdığı mektubunda; “8 yaşındayım. Annemin, babamın verdiği okul harçlıklarını kumbaramda biriktirmiştim. Bu harçlıklarımı depremzedelere gönderiyorum. Benim de çorbada tuzum olsun istedim.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.