Adalar mimozasına sahip çıkıyor

Adalar mimozasına sahip çıkıyor
Yayınlama: 03.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar mimozasına sahip çıkıyor. Yıllardır Adalar’da endemik bir bitki olan mimoza ağacı kontrolsüz olarak, bilinçsizce ve ehil olmayan kişilerce  kesilip Ada dışına çıkarılmakta ve Adalar’ın kıymet ve sembollerinden biri olan mimoza ağaçları zarar görmekteydi.

Adalar mimozasına sahip çıkıyor

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa AYHAN başkanlığında; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis ÇİFTÇİ, İlçe Emniyet Müdürü Gülseda TORUN’un katılımlarıyla toplanan Adalar İlçe Komisyonu, Adalar’ın doğal ve kültür mirası mimoza ağaçlarının, hoyratça koparılıp kırılmasına ve ada dışına çıkartılmasına dur dedi.

Alınan komisyon kararına göre, mülkiyet sahiplerinin bahçelerinde bulunan mimoza ağaçlarının budama ve kesim işlemleri yalnızca sahiplerinin onayı alınarak, kamusal alanda bulunan mimozalar ise yalnızca ehil şahıslar ve bahçıvanlar tarafından yapılabilecektir.

Elde edilen demetler Adalar’da kurulan mezat yerlerinde; yerli ve yabancı ziyaretçilere buket şeklinde satılarak ada dışına çıkarılması mümkün olabilecektir.

Konuyla ilgili adaya dışarıdan ulaşım sağlayan tüm deniz ulaşım kurumlarına resmi bilgilendirme yapılacaktır. Dışardan gelip Ada’nın doğal ve kültürel mirası olan mimozalara zarar veren ve izinsiz Ada dışına çıkaranlara 6831 sayılı Orman Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacaktır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.