Adalar sayfiye yeri olmaktan çıktı!

Adalar sayfiye yeri olmaktan çıktı!
Yayınlama: 03.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar’da yaz aylarına yeni girdiğimiz şu günlerde gürültü kirliliğine dair şikayetler tavan yapmış durumda. Gazetemize gelen şikayetlerin büyük bir bölümü bilhassa yaz aylarında bu konuda.

Adalar’da İmar yolsuzluğu, gürültü kirliliği, gasp edilmiş kıyılar, korsan akülü araçlar, yasak olan yerlerde cirit atan bisikletler Adalıları canından bezdirdi.

Konumuz, yaz aylarına yeni girdiğimiz şu günlerde şikayetlerin başında gelen gürültü, insanların huzur ve sağlığını olumsuz yönde etkileyen bir faktör haline geldi. Sesin rahatsız edici boyutlara ulaşması olarak tanımlanan ve günümüzde önemli bir çevre sorunu olarak ele alınan gürültü, insan ve çevre sağlığı üzerinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Adalar’da vapur düdükleri, yolcu taşıyan kooperatif motorlarının sabahın köründe çıkardıkları motor sesleri, hoparlörlerden çıkan sesler, artan insan trafiğinde insanların saygısızca yüksek sesle konuşmaları, disko, restoran ve benzer yapılardan çıkan yüksek sesler, insanların huzurunu ve sağlığını bozan gürültü kaynakları haline gelmiştir.

Adalar’da bilhassa yaz aylarında artış gösteren gürültü problemiyle, günlük hayatta birçok alanda karşılaşılmaktadır. Bu alanlardan birisi de eğlence yerleridir. Eğlence yerlerinde özellikle geç saatlerde gerçekleşen canlı müzik faaliyetleriyle yayılan gürültü, gürültü kaynağı yakınında ikamet eden insanların uyku kalitesini etkileyerek rahatsızlık oluşturması dolayısıyla tepki görmektedir.

Bu sorunu çözecek kurumların şikayetlerin üstüne kararlılıkla giderek sorunu çözmesi gerekmektedir. Şikayetler ilgili kurumlar tarafından çözülmezse veya önemsenmezse insanlar bu sorunu kendi başlarına çözmek isteyecek, ortaya istenmeyen tatsız olaylar çıkabilecektir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Hüseyin dedi ki:

    Adalarda canlı müzik izni olan yer yok, ve bu görev belediyelerin. Yani canlı müzik sadece canlı söz ve sazlı değil banttan, radyodan veya herhangi bir elektronik aletten yapılan müzikte canlı müzik oluyor ve canlı müzik ruhsatına tabi. Adalarda bırakın canlı müzik ruhsatını işyeri ruhsatları bile kanunsuz olmayan çok. Canlı müzik ruhsatı hiç yok. Usulen emniyet biriminin görüşüne istinaden düzenlenen bu ruhsat sırf belediyenin emniyeti aradan çıkarmak için düzenlemekten ve denetiminden kaçınması adalarda çevre ve gürültü kirliliğine sebep olmakta. Gerek valilik ve bakanlık her daim genelgeler ile belediyeleri göreve davet etmesine rağmen savsaklanan işine gelmeyen bir durum zira belediye ruhsatları üzerinden nemalananların hiç işine gelmez.

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    ‘Her koyun kendi bacağından asılır.’- ‘Böyle başa böyle tıraş.’- ‘İnsanlar hak ettiği şekilde yönetilir.’- ‘Verdin oyunu gördün koyunu.’- ‘Son pişmanlık fayda etmez.’- vs vs vs.
    Bu sözler boşuna söylenmemiş. 2024 de başınızı ellerinizin arasına alıp düşünmezseniz daha nice sözler söylenecek kim bilir?

  3. hasan dedi ki:

    kınalıadada binalara yakın olan jarden gazinosu işletmacisi Nazar efendi hafta sonu canlı müzik yaparak müziğin sesini aşırı derece açarak saat 01 kadar mahalle sakinleri uyutmamakta ve rahatsız etmektedir..