Adalara 6 Ekim 2024 Pazar günü ulaşım ücretsiz mi?

Adalara 6 Ekim 2024 Pazar günü ulaşım ücretsiz mi?
Yayınlama: 02.10.2024
A+
A-

İBB, İstanbul’un kurtuluşunun 101. yılını konserler, atölyeler ve söyleşilerle dolu beş günlük bir etkinlik programıyla kutlamaya hazırlanıyor. 6 Ekim’de ise ünlü sanatçı Melek Mosso, Beşiktaş Meydanı’nda sahne alacak.


Peki her yıl olduğu gibi bu 6 Ekim gününde de kentte toplu taşıma araçları ücretsiz olarak mı hizmet verecek?


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan (İBB) , 6 Ekim Pazar günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım hizmetini de ücretsiz sunacak.

Adalar’da durum ne?

İBB’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, İstanbullular 6 Ekim günü kişiselleştirilmiş İstanbulkartları ile kentte 24 saat boyunca ücretsiz ulaşımdan imkanından faydalanabilirken, Adalar ile ilgili bir paylaşım yapılmadı.


İBB’den geçtiğimiz yıl yapılan konuya dair yapılan açıklamada; “Adalar elektrikli hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları,139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir.” ibaresi yer almıştı. İBB’nin geçen sene yaptığı bu açıklamanın bu sene de geçerli olup olmadığı merak konusu.

Öte yandan İBB, İstanbul’da 6 Ekim’de ulaşımın ücretsiz olacağını açıklarken, Marmaray’ın durumu da merak konusu oldu. İBB’ye bağlı olmayan Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olan Marmaray’ın 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu günü bedava olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.