Adalar’da 6,5 metreden yüksek bina olmayacak!

Adalar’da 6,5 metreden yüksek bina olmayacak!
Yayınlama: 31.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Adalar’da 6,5 metreden yüksek bina olmayacak!. Hazırlanan imar planları ile iskele civarları meydan haline getirilecek ve turistik tesisler kurulacak.

Adalar'da 6,5 metreden yüksek bina olmayacak!

ADAGAZETESİ – Nostalji haber/ Adaların imar planları hazırlanmıştır. Dört ada için hazırlanan planlarda esası, iskele civarının meydan olarak tanzimi teşkil etmektedir. İkinci müşterek noktadaki yol genişlikleri ne olursa olsun 6,5 metreden yüksek bina inşaasına müsaade edilmeyişidir.

BÜYÜKADA: İskele meydanı genişletildikten sonra bu kısımda gezi sahası ayrılacak etrafta otel, gazino ve kotralar için liman tesisi vücuda getirilecektir. Mevcut iki otel arasında Anadolu Kulubü’ne merdivenli bir yol açılacaktır. Dil iskelesi’nde modern gazino inşa edilecektir. Maden’de kumsalın arkasındaki saha spor  tesislerine ayrılmıştır. Çamlıkların muhafazası için tedbir alınacak ve bakımına ehemmiyet verilecektir.

HEYBELİADA: İskele meydanı civarı gezi, gazino ve turistik tesislere ayrılmıştır. Askeri tesislerin nakli katileşirse bunların işgal ettiği binalardan da istifade edilecektir.

BURGAZADA: Adada eğlence tesisleri kurulacak, iskele ıslah edilecektir. Meskenlerin daha ziyade Kuzey  taraflarında inşasına müsade edilecektir.

KINALIADA: Tepe ağaçlandırılacaktır. İskele civarı düzenlenecek ve spor tesisleri kurulacaktır. İnkişaf sahası olarak kuzey tarafları ayrılmıştır.

26/06/1959 Milliyet Gazetesi

ADAGAZETESİ – Nostalji haber

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.