Adalar’da AKP-CHP dayanışması

Adalar’da AKP-CHP dayanışması
Yayınlama: 30.05.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince  Galatasaray Adası’nda imara aykırı olduğu belirtilen bazı bölüm ve eklentiler Adalar Belediyesine ait Heybelida Çıkartma gemisiyle getirilen iş makinalarıyla yıkıldı.

Adalar'da AKP-CHP dayanışması
Saat 05.00 sıralarında Galatarasay Adası’na Adalar Belediyesine ait Heybelida Çıkartma gemisiyle bir iş makinesi getirildi ve adanın kapalı alanında yıkıma geçildi. Yıkım öncesi adadaki restoran çalışanları malzemelerini, eşyalarını dışarıya çıkardı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı yıkımda polis ve zabıta ekipleri ile deniz polisi de önlem aldı. Yaklaşık 2 saat sonra iş makinesinde çıkan bir teknik arıza nedeniyle yıkıma ara verildi. Daha sonra yıkım çalışmalarını sürdürmek üzere gemiyle Adalar Belediyesine ait Heybelida Çıkartma gemisiyle yeni bir iş makinesi getirildi ve yeniden yıkıma geçildi. Saat 13.30’da ise yıkım tamamıyle sona erdi, getirilen 2 iş makinesi Adalar Belediyesine ait Heybelida Çıkartma gemisine yüklenerek götürüldü.

Adalar'da AKP-CHP dayanışması

Adalar Belediyesi  eski başkanı Dr. M. Farsakoğlu zamanında Adalar CHP İBB ile kavgalıydı.

Kınalıada’ya döktüğü kaçak molozlarla ada tarihine geçen Dr. M.Farsakoğlu zamanında İBB zabıtalarıyla ile ada zabıtaları arasında kavgalar meydana gelmiş siyaset İBB ile Adalar CHP’nin yıldızını bir türlü barıştırmamıştı. Anlaşılan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç siyasi omurgayı bir kenara koyup Ak Partili  belediye İBB ile arasını iyi tutuyor. Bilindiği üzere Heybeliada çıkarma gemisi ve Adalar Belediyesine ait diğer tekneler İBB tarafından  açılan  ihale sonrası  masrafları tamamıyla İBB tarafından karşılanıp ihya edilmişti. Anlaşılan CHP’li Adalar Belediyesi Ak Partili İBB’ye diyet borcunu ödüyor.

Şükrü Abanoz

Adalar'da AKP-CHP dayanışması

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.