Adalar’da anne babaların İETT endişesi!

Adalar’da anne babaların İETT endişesi!
Yayınlama: 16.12.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işe alınan personelden 557’sinin terör örgütü bağlantılı olduğunu İçişleri Bakanı Soylu’nun TBMM yaptığı konuşmasından öğrendik.

Adalar'da anne babaların İETT endişesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, “İstanbul’a yaklaşık 33 bin kişi alındı ve bu 33 bin kişiden ancak 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi ve 12 bin kişiye ancak bakıldı, 455’inin PKK ve KCK kaydı var. Sekseninin DHKP-C kaydı var, 20’sinin de MLKP kaydı var. İkisinin MKP kaydı var ve diğerlerinin de kayıtlarını her birinize gönderebilirim.” Dedi.

Ekrem İmamoğlu cevap verdi: “Bekledim ki herhalde gelip onları alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak bunu. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil! Bu arada kimse gelmedi yani. Siz de duymadınız herhalde.” Diye cevap verdi.

Akıllara şu soru geliyor;

İçişleri Bakanlığı, şimdiye kadar bu kişilerin işe alınmasına neden engel olmamış? 

Cevap; İBB’nin işe alımlarına ne İstanbul Valiliği, ne İçişleri Bakanlığı alınan personel kamu görevlisi statüsünde olmadığı için müdahale edemiyor.  Alımlarda herhangi bir güvenlik soruşturması da gerekmiyor. Yani özel şirketlerde alım nasıl yapılıyorsa öyle…Patron ister alır, ister almaz.

Adalara gelirsek. İETT çocuklar için bir servis başlatmış. Uygulama Büyükada’dan başladı. Diğer Adalara’da gelecek sanırsam. Öncelikle İETT’yi kutlamak gerekir. Güzel bir hizmet. Hizmet güzel de, personel hakkında çıkan bu konuşmalar doğal olarak çocuklarını bu servislere göndermek isteyen aileleri korkutuyor. Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler gözümüzün önüne gelince anne babalara hak vermemek elde değil. Üstelik Büyükada’da İETT şefinin PKK ile ilişkisi olduğu, PKK’nın gençlik yapılanmasında faaliyet yürüttüğü için iki kez gözaltına alındığı iddiası doğal olarak her anne babayı korkutuyor. Ulusal basında çıkan haberleri de yanına koyarsak ebeveynlerin endişelerine hak vermek gerekiyor. Tabi gençken yapılan hatalardan dolayı kimsenin damgalanması gerekir. Düzelmiş ekmeğinde olabilir. Bu onunla vicdanı ve Allah arasında biz bilemeyiz. Bildiğimiz bir konu varsa İETT Genel Müdürünün bu konu hakkında Adalar’daki anne babaların endişelerini bir an evvel gidermesi bu güzel uygulamanın selahiyeti bakımında elzem olarak görünüyor.

Örneğin bir anne sosyal medya hesabından bakın ne demiş: ” İETT’nin çocuklara servis yapması çok güzel bir uygulama fakat Büyükada’da İETT personelleri içinde terör bağlantısı olan kişilerin gazetelerde boy boy resimleri çıktı. Anne babalar nasıl güvenip çocuklarını bunlara teslim edecek!!!!!”

Şükrü ABANOZ

Adalar'da anne babaların İETT endişesi!-100006

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.