Adalarda Atilla AYTAÇ varken AKP’nin muhalefetine gerek yok!!!

Adalarda Atilla AYTAÇ varken AKP’nin muhalefetine gerek yok!!!
Yayınlama: 07.01.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Türkiye’deki İlçeler arasında Adalar Belediyesi yerel seçimlere en gayriciddi hazırlanan İlçe. 

CHP’li Adalar Belediye Başkanının Yerel Seçim Hazırlıkları!!!

AKP’nin,  Atilla AYTAÇ’ı kutlaması gerekiyor. Düşünün, 31 Mart 2019 da yerel seçimler var ve Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü harıl harıl çalışıyor. Bu ekonomik krizde emlak vergilerini ödeyemeyen Adalıları tespit edip hepsinin banka hesaplarına, kredi kartlarına kadar 01/01/2019 tarihi itibarı 89/1 haciz bildirisi gönderiyor. Vatandaşın yeni yıl ile birlikte kredi kartları blokeli banka hesapları hacizli girilmesi sağlanıyor. İşte CHP’nin neden devamlı muhalefette kaldığının en güzel örneklerinden biri Adalar ilçesinde yaşanıyor.

Seçim zamanları halkın en avantajlı olacağı zamanlardır. Emeklilerin maaşları seçim zamanları hatırlanır. Emekli maaşlarına promosyonlardan tutun erken ödeme yapılmaları, bordro mahkumu denilen asgari ücretlilerin maaşlarının tespiti, devlete olan borçlardan tutun köprü geçişlerindeki cezaların bile affedilmesi hep bu seçim zamanları insafa gelinir ve vatandaşın daha doğrusu oy kullananların gönlü alınmaya tabi sonrada oyu alınmaya çalışılır.

CHP’nin böyle bir şeye ihtiyacı yok tabi. 20 senedir kesiksiz muhalefette olununca iktidarı unutmuşlar ve o pervazsızlıkla aklı selim siyasetçilerin yapmayacakları hataları yada hata demiyelim belkide kasıtlı hareketleri yapmaya başlamışlar. Adalar ilçesinde çok lazımmış gibi hani 1/1/2019 tarihinde yeni yılın ilk günü itibarı ile emlak borcu olan vatandaşlara banka hesap ve kredi kartlarına bloke koydurmaları nasıl bir siyasi gaftır anlamak, manalandırmak imkan dahilinde değildir.

Düşünün, yılbaşı için dostlarınız ile akşam dışarıdasınız ve yanınızda kredi kartınız ve az bir paranız var. Öyle ya şimdiye kadar kredi kartınızı zamanında ödemiş olduğunuz için sıkıntı çıkacağını düşünmemişsiniz. Gece sonu gelen hesaba kartınızı uzatıyorsunuz. Kartınız Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce gönderilen haciz işlenerek kapatılmış. Üstelik kararsız CHP seçmenisiniz.  Düştüğünüz bu durumda kararlı yada kararsız CHP seçmeni olmasanız bile oyunuzu kullanırken ailece rencide olmuş ve kararan yılbaşı gününüzü hatırladığınızda evet mührünün istikametinde bir değişiklik olmayacak mı?

Türk Milleti duygusaldır. Birebir yüzüne küfür etsen sessiz kalır ama ailesi ile birlikteyken küçültülme, aşağılanma, utandırılma, mahçup olma durumlarında tepkileri serttir. Akıllı siyasetçilerin zamanlama olarak asla yapmayacakları amme alacakları tahsilatını yeni yılın ilk günü ile birlikte Adalar Belediyesinin uygulamış olmasının nedenleri aşağıdakilerden hangisidir?

a)  Atilla AYTAÇ kendisinin aday yapılmayacağı anlamıştır. Ben aday olmayacaksam Roma’yı da yakarım CHP’nin  Adaları almasını da işte böyle engellerim, yeni yılda emlak vergileri için tüm borçlu Adalıların banka hesaplarına ve kredi Kartlarına haciz koydururum, küskün mağdur adalılar AKP’ye oy verir mi demiştir?

b) Atilla Aytaç, Muharrem İnce’yi desteklemiştir. Aslında 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde aday olmayacağını çok çok öncelerinden bildiği için bir ihtimal İNCE kazandığı takdirde ancak bu şekilde tekrar aday gösterileceği düşünerek aynı eski selefi M. FARSAKOĞLU gibi İNCE’yi desteklediği ama hamlesininde boşa çıkması üzerine adaylık işi dualara kalan Atilla AYTAÇ genel merkeze göz dağımı vermektedir. Halen ben başkanım eğer beni açıklamazsanız seçim günü bile oy kullanacak Adalılara haciz gönderir size Adalar’ı kaybettiririm mi demektedir?

c) Her zamanki gibi Atilla AYTAÇ’ın belediyesindeki iş ve işlemlerden hiç haberi yoktur. Belediyenin müdürlüklerini yürüttürdüğü bayan müdürleri seçimlerde CHP’nin kaybetmesi için belediye başkanının haberi olmadan emlak vergisi, ecrimisil, işgaliye geliri borçlusu olan Adalıları listelerden tespit etmiş ve hepsinin banka hesap ve kredi kartlarına hacizi yeni yılda göndererek küstürülmeleri sağlanmış ve bu oyların AKP’ye veya başka partilere gitmesi amaçlanmıştır?

d) a,b şıklarının her ikiside  doğrudur.

e) Hiç biri

Maalesef CHP’nin düşmanı önce kendi içlerindeki CHP’liler. Bir belediye başkanının belediyesindeki uygulamaları bilmemesi düşünülemez. Mutlaka ki Atilla AYTAÇ’ın Adalılara gönderilen hacizlerden haberi vardır. Amme alacakları kanununa göre belediyenin hak ve alacaklarını tahsil etmesi görevidir. 5393 S.K göre belediyenin alacaklarının tahsilinin yapılmasını, takip görevini  belediye başkanına vermiştir. Ama belediyenin tüm alacakları için yapılması gerekmektedir.

Örneğin, Yazı İşleri Eski Müdürü Fulya ERKAN Adalar Belediyesine memur olarak 17 yaşında girmiş ve şikayet üzerine memurluktan atılmış, kendisine memurluğa girdiği tarihten atıldığı tarihe kadar geçen süredeki almış olduğu maaşlarının faizi ile birlikte geri verilmesi yönünde mahkeme kararı vardır. Aynı şekilde Güray ERDEK’inde memurluktan çıkarıldığı ve memurken aldığı maaşların iadesi için kararlar varken acaba Atilla AYTAÇ veya Mali Hizmetler Müdürü Hacer Özdemir bu eski memurların da banka hesaplarına ve kredi kartlarına haciz işletmiş midir? Devletin paralarının bu memurlardan alınması ve Amme Alacakları Kanununa göre tahsil edilmesi için işlem yapmışlar mıdır? 

Yeni yılın ilk günü Adalılara adeta ceza gibi banka hesaplarına ve kredi kartlarına uygulanan haciz, neden Fulya ERKAN ve Güray ERDEK’e halen uygulanmamaktadır?

AKP yerel seçim startını 6 ay önceden verdi. Büyükşehirlerin tamamı, ilçelerin %95’nin belediye başkan adayları belli oldu ve seçim çalışmalarına dört kolla sarılarak başladılar. Mahalle mahalle, ev ev gezmeler, vatandaşı ikna turları yapan AKP ‘li  belediye başkan adayları ve partililere göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önce AKP adayları ortaya çıksın biz ona göre pozisyon, aday belirleyeceğiz deyip halen Türkiye’deki pek çok il, ilçenin adaylarını da açıklayamaması seçmenlerini düşündürüyor. Ne demektir AKP adaylarını açıklasın ona göre bizde adaylarımızı açıklayacağız! Yapılan yerel seçimdir. Futbol müsabakası değildir. Siyaset yapıyorsunuz bilek güreşi değil. Yani sikletine göre adam çıkartmayacaksınız, adayların bilgisine, tecrübesine, projelerine, popülaritesine bakacaksınız.

Adalar Belediye Başkan adayı halen açıklanmamış olsa da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Erdem GÜL’ün adını telaffuz ettiği bilinmektedir. Adalar Belediyesi’ndeki zamansız amme alacaklarının toplanmasının genel merkeze tepkiden mi yoksa iş bilmezlikten mi olduğu tartışılır. Ama belediyenin alacaklarının toplanmasındaki zamanlama ve kredi kartlarına kadar takibinin istenmiş olması genel merkeze tepkiden dolayı değilse siyasi saflıktır

İki dönem üst üste CHP’de olan Adalar Belediyesi Atilla AYTAÇ’ın tavır ve talimatlarındaki zamanlama hataları ile AKP’nin şansını büyük ölçüde arttırdığını söylemek yanlış olmaz sanırız.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 17 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.