Adalar’da başıboş köpekler tehlike saçıyor (VİDEO)

Adalar’da başıboş köpekler tehlike saçıyor (VİDEO)
Yayınlama: 04.07.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:22
A+
A-

Adaların mahallelerinde sıklıkla gezen onlarca başıboş köpek halkı tedirgin ediyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde sürü halinde gezen köpekler tehlike saçıyor.

Adaların mahallerinde cadde, sokak ve evlerin önünde sıklıkla rastlanan köpekler vatandaşları korkutuyor. Başıboş köpekler için bir an önce yetkililerin tedbir alması ve harekete geçmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, oluşabilecek olumsuz durumlarda ise şikâyetçi olacaklarını ifade ediyorlar.

Bilhassa Adaların ormanlık alanları olarak belirttiğimiz üst taraflarında yeterli şekilde yem bulamayan evcilleşmemiş başıboş köpekler, ilçe merkezlerine inerek insanlara saldırması  çocuklar başta olmak üzere adalıları tedirgin etmeye başladı. Kümeslerdeki tavukları boğarak öldüren başıboş köpekler ufak çocuklara saldırarak yaralanmalarına sebep oluyor.

Çocuklar korkuyor

Adalı  çocuklar ise, “Köpeklerden korkuyoruz. Tedirgin bir şekilde okulumuza gidiyoruz. Zaman zaman arkadaşlarımıza köpekler saldırıyor” diyerek korkularını dile getirdiler…

Yaşlılar ellerinde sopalarla dolaşıyor

Eli sopalı yaşlı Adalılara “Niye elinizde sopa ile dolaşıyorsunuz?” diye sorduğumuzda,”adanın yüksek yerlerinde oturuyoruz.Evden inip çıktığımızda başıboş köpeklerin saldırılarına mağruz kalıyoruz.Bu sopayla kendimizi koruyoruz.”dediler

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.