Adalar’da bebeklerine yeniden kavuşma anı, görenleri duygulandırdı

Adalar’da bebeklerine yeniden kavuşma anı, görenleri duygulandırdı
Yayınlama: 19.07.2023
Düzenleme: 19.07.2023 17:16
A+
A-

Adalar İlçe Tarım Müdürlüğü ve Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması, Adalar’da yasa dışı hayvan ticaretini engelledi.

İstanbul Adalar İlçesinde evcil hayvanları yavrulatarak kayıt dışı satışını yapanlar, Adalar Tarım Müdürlüğü ve Adalar Emniyet Müdürlüğü’nün takibi altında. 18 Temmuz 2023’te bir anne kurt köpeği ve yavrularından dördü, kaçakçıların elinden kurtarılarak korumaya alındı. Anne kurdun bebeklerine yeniden kavuşma anı, görenleri duygulandırdı.

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün 2021 verilerine göre, Cumhuriyet başsavcılıklarında özel kanunlar uyarınca sonuçlandırılan suçlar arasında Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Suçu, %13.8 oranıyla ikinci sırada yer almakta.

Canlı hayvanların kayıtdışı satışı, Vergi Usul Kanununda da hem satıcı ve hem de alıcı yönünden ağır cezalara tabi.

Evcil hayvanların kayıt dışı üretimi ve ticareti; sahipsiz hayvan nüfusundaki artışın ve hayvana insanlık dışı muamele vakalarının başlıca kaynağı olarak, Hayvanları Koruma Kanununda düzenlenmiş suçlara da muhalefet içermekte.

“Kötülüğün Endüstrisi” başlıklı TRT’nin belgesel serisinin 8. Bölümü, canlı hayvan kaçakçılığını konu etmekte.

KÖPEĞİNİ KISIRLAŞTIR, ONUN ÖMRÜNÜ UZAT

Hayvanları Koruma Kanununa göre, evcil hayvanların, sahiplerince kısırlaştırılması esastır. Köpeklerde kısırlaştırma; cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlar. Kanser riskini azaltır. Çiftleşme ve emzirme süreçlerinin yarattığı stresi sonlandırarak, stresin ortam hazırladığı hastalıkların gelişmesini önler. Bu doğrultuda, yapılan araştırmalar, köpeklerin, henüz kızgınlığa girmeden kısırlaştırıldıklarında, ömürlerinin 3 seneye kadar uzadığını ortaya koymaktadır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.