Adalarda büyük salgın!

Adalarda büyük salgın!
Yayınlama: 18.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar’daki hayvanseverler adalardaki hayvanlarda FİP hastalığının arttığını, ilaçların ise çok pahalı olduğunu ve bu konularla ilgili Adalar’da bir sektör oluştuğunu belirttiler.

Adalarda büyük salgın!

Mutasyon geçiren Covid şimdi de hayvanları öldürüyor. Adalı hayvanseverler ise durum üzerine seferber olmuş durumda. Kesin ölümle sonuçlanan FİP virüsü yüzünden sokaklarda kedi ölüleri ile karşılaşılıyor. Tedavisinin olduğunu söyleyen hayvanseverler ilacın çok pahalı olduğunu, herkesin elde edemeyeceğini, bu sayede yeni bir sektör oluştuğunu, tedarikçilerin bu sayede köşeyi döndüğünü söylüyorlar, buna rağmen 84 doz yapılması gerekli olan ilaç yurt dışından kaçak getiriliyor. 6ml ilaç 150 dolar civarı satılıyor.

Gazetemize konuşan bir hayvansever. “Kedinizi ya ölüme terk edeceksiniz yada bir kedi için 20 BİN TL ödeyeceksiniz. Hayvanlar üzerinden para kazanan acımasız bir sektör var, Allah yardımcımız olsun. FİP’li kedilerin çoğalmaması için hızlı bir kısırlaştırma operasyonu için sahadayız. İBB Tepeören hayvan barınağına hayvan sevk ediyoruz. Çünkü buradaki klinikten hiçbir şekilde faydalanamıyoruz. İşini iyi yapamayan bir yönetim, sürekli ilaç yok bahanesiyle kapalı bir klinik, maddi manevi kendilerini ortaya koyan bizler, tükenme noktasına geldik” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. murat dedi ki:

    Evet doğrudur. Bütün adalarda bu hastalık mevcut

  2. Zuhal ardahanli dedi ki:

    Nasil boyle saçma birseyi haber yapabiliyorsunuz büyuk salgin falan .bu haberinizle hayvanlararin kaltledilmesine kn ayak oluyorsunuz yanliş bilgi yanliş yorum .yapmayin

  3. Zuhal ardahanli dedi ki:

    Hayvanlar neden tepeörene gidiyor orada tedavimi olacak yoksa ölümemi terk edilecek fib hastaligı son zamanlarda heryerde sık gorulen bir kedi hastaligidır hayvanın direnci düstüğü zaman ortaya çıkar kedilerin birçoğunda vardır