Adalar’da deniz ambulansıyla hasta nakli

Adalar’da deniz ambulansıyla hasta nakli
Yayınlama: 08.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

İstanbul Adalar’da yaşayan hastaların tam teşekküllü bir hastaneye ulaşabilmesi için deniz ambulansları büyük önem taşıyor.

Ayda ortalama 300 hasta Adalar’dan deniz ambulanslarıyla taşınıyor. NTV ekibi, bugün bir hastanın deniz ambulansıyla hastaneye nakledilme yolculuğuna eşlik etti. İşte o görüntüler… (Haber: Melike Şahin Kamera: Hüseyin Eroğlu, NTV Haber)

https://youtu.be/saozgAlABfs

12 Deniz nakil araçları Büyükada, Kınalıada, Heybeliada ve Burgazada başta olmak üzere görev alanları içerisindeki gemilerde yaşanan her türlü sağlık sorununa ve boğulma vak’alarına 2016 yılından bu yana hızla müdahale ediyor. Biri Büyükada’da, diğeri Kınalıada’da duran iki deniz nakil aracı, 112 Komuta Merkezi’ne gelen ihbarlarla harekete geçiyor. Hasta gemi yada denizde bir sağlık sorunu yaşıyorsa deniz aracı o noktaya yönlendirilirken adada acil sağlık sorunu yaşayan hastalar ise kara ambulansıyla alınmasının ardından adada bekleyen deniz aracına aktarılıyor. İlk müdahalesi burada yapılan hasta yaklaşık 6 dakikada İstanbul trafiğinden uzak bir şekilde Kartal İDO, Kartal Balıkçı Barınağı, Maltepe İDO, Bostancı Şehit Hatları İskelesi’nde bulunan kara ambulanslarına ulaştırılarak en uygun hastaneye doğru yola çıkıyor. Donanım olarak bir ambulansta olması gereken tüm malzemelerin bulunduğu araçlarda 2 sağlık personeli, bir kaptan ve birde gemici hazır bekliyor. Aynı anda iki hastayı taşımaya uygun olan 112 deniz nakil araçları 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.