Adalar’da fırın denetimleri

Adalar’da fırın denetimleri
Yayınlama: 25.11.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

İstanbul Valiliği koordinasyonunda 39 ilçede fırınlara eş zamanlı fırın denetimleri yapıldı.

Adalar'da fırın denetimleri

Bu kapsamda ilçemizde Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa AYHAN başkanlığında yapılan denetimler; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis ÇİFTÇİ koordinasyonunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin de katılımlarıyla tam teşekküllü olarak gerçekleştirildi.

Adalar'da fırın denetimleri

Denetimlerde; fırınlarda satışı yapılan ürünlerin gramajları fiyat ve tarifeleri kontrol edildi. Resmi tarifede belirtilen ekmek satış fiyatının 1 kg/ 7.5 TL orantılı olacak şekilde; 200 gram ekmek için 1.5 TL, 250 gram ekmek için 1.87 TL, 270 gram ekmek için ise 2 TL tarifesinin geçerli olduğu işletmecilere belirtildi.

Adalar'da fırın denetimleri

Yapılan denetimlerde; 6502 sayılı kanunun 54.maddesi ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında; fırınlarda yer alan ürünlerde fiyat ve etiketlerin, tarife-fiyat listelerinde bulunup bulunmadığı, ürünlerin belirlenen gramaj hususlarını taşıyıp taşımadığı, fiyatlarda ekmek fiyatlarının; İstanbul Ticaret Odası tarafından 10 Eylül 2020 tarihinde, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından da 16 Ekim 2020 tarihinde açıklanan azami ekmek tarifesine uyulup uyulmadığı konusunda incelemeler yapıldı.

Adalar'da fırın denetimleri

İlçemizde faaliyet gösteren 8 (sekiz) adet fırın denetlenerek; 4 (dört) adet fırına belirlenen fiyat tarifesini uygulamadıkları için 10.000 TL idari para cezası uygulandı. Tarife ve mevzuat hükümlerine uygun faaliyet gösteren fırıncı esnafımıza teşekkür edilerek denetimler sonlandırıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.