Adalar’da İETT’nin elektrikli araçlarının izin süresi Haziran ayında bitiyor!

Adalar’da İETT’nin elektrikli araçlarının izin süresi Haziran ayında bitiyor!
Yayınlama: 22.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar’da ulaşımı sağlayan, Çin’den ithal edilen İETT’nin golf araçlarının izin süreleri Haziran ayında sona eriyor. Trafiğe çıkma izni olmayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel izni ile çalışan araçların akıbeti merak konusu?

Adalar'da İETT'nin elektrikli araçlarının izin süresi Haziran ayında bitiyor!

Hatırlanacağı üzere Çin’den ithal edilen araçlar bazı yasal sorunlar nedeniyle seferlerine başlayamamıştı. İBB’nin toplu taşımacılık için getirdiği minibüs, midibüs ve otobüsler Çin’den GOLF ARABASI OLARAK ithal edilmiş ve trafiğe çıkmaları için yeterlilik belgeleri olamadığı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel alan yaratılması koşuluyla 1 sene geçici izin vermesi sonucu İETT’nin elektrikli araçları çalışmaya başlamıştı. Bu izin önümüzdeki ayda (Haziran) doluyor. Ek süre istenildiği gelen bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüldükten sonra iznin uzatılıp uzatılmayacağı belli olacak.

Katıldığı bir televizyon programında, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğu sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini aradığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Ben dedim ki, ‘Ne gerekiyorsa yapalım.’ Söyledikleri burada elektrikli araçlar kullanabilir miyiz? Hayırlı olsun, kullanın yeter ki bu hayvanlar bu ıstırabı çekmesin. İstanbul’un atlarında dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptıklarını düşünmek dahi istemiyoruz. Hiç şüphesiz tüm bu olup bitenleri İstanbul halkı ile milletimiz görüyor, değerlendiriyor günü geldiğinde bunların hesabı sandıkta feraset sahibi tüm İstanbullular tarafından sorulacaktır, ben buna inanıyorum.” diyerek bu konuda sözlerini noktaladı. 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.