Adalar’da kaçak avcılara göz açtırılmıyor

Adalar’da kaçak avcılara göz açtırılmıyor
Yayınlama: 18.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar’da kaçak avcılık yaptığı fotokapan görüntüleriyle tespit edilen şahıslar yakalanarak gerekli cezai işlemler uygulandı.

Adalar’da kaçak avcılara göz açtırılmıyor

4915 sayılı Kara Avcığı Kanununun 3. Maddesi gereği Adalar İlçe Av Komisyonu ocak ayı içerisinde Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan başkanlığında toplanmakta ve her yıl Adalar İlçemiz tüm kara avcılığı faaliyetlerine yasaklanmakta olup yaban hayatı ve kaçak avcılık faaliyetleri denetleniyor.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan başkanlığında, Adalar Tarım Orman Müdürü Dr Feramis Çiftçi, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Gülseda Torun, Adalar Doğa Koruma Orman Şefi Uğur Günaydın ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yaban hayatı ve kaçak avcılık faaliyetleri denetimleri Adalar İlçemizde yapılmakta… 

Yaban hayatının takibi amacıyla Orman alanlarına yerleştirilen fotokapanlar ile Adalar İlçemizdeki yaban hayatı takip edilmekte ve mevsimsel olumsuzluklar nedeniyle yaban hayatının desteklenmesi için doğaya yem ve su bırakılmakta…

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince Avcılığın yasak olduğu Adalar İlçesinde İstanbul İlimizde koruma altına alınmış olan saka kuşlarını avladığı fotokapan görüntüleriyle tespit edilen 2 kişiye 6.830 Tl İdari Para Cezası ve yaban hayatı ve ekosistemde meydana gelen eksilmeden dolayı 2 adet saka kuşu için 2.000 Tl tazminat bedeli olmak üzere 8.830 Tl cezai işlem uygulanmıştır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.