Adalar’da karantina var, atlar bahçelerde dolaşıyor!

Adalar’da karantina var, atlar bahçelerde dolaşıyor!
Yayınlama: 29.12.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Büyükada’da bahçelerde bekleyen at görüntüleri karantina olan Adalar’da kafalarda soru işaretleri bıraktı.

WhatsApp Haber Hattı/Büyükada: Büyükada’dan WhatsApp Haber Hattımıza dün gönderilen görüntülerde atların bahçelerde otladığı görüntülendi..

Karantina altında olan, at giriş çıkışının yasak olduğu Adalar’da bu görüntüler kafalarda soru işaretleri bıraktı. Adalılar ise bu atların muayene edilmemesi için yetkililerden kaçırıldığı iddia edildi.

Hatırlanacağı üzere Valilik 105 atın RUAM nedeniyle itlaf edilmesinden sonra Adalar’daki faytonları 3 ay süre ile durdurmuş, fayton toplanma alanına giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı. İBB ise karantina kapsamında atların güzergahını 3 ay boyunca 3 gün aralıkla dezenfektan işlemi sürdürmeye ve kontrollerin devam etmesine başlamıştı.

Bu kapsamda İstanbul Valiliği İl Mahalle Çevre Kurulu kararı gereği ruam hastalığıyla ilgili at sahipleri, seyisler, sürücüler ve ailelerine yönelik sağlık taramaları yeniden başlamıştı..

Büyükada’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSPARK fayton alanındaki kontrol merkezi idari binasında ilçe sağlık ekiplerince sağlık taraması için birim oluşturulmuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.