Adalar’da ‘korsan’ akülü araçlara göz açtırılmıyor

Adalar’da ‘korsan’ akülü araçlara göz açtırılmıyor
Yayınlama: 20.08.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Yaz aylarının gelişi ile beraber yerli ve yabancı turist ziyaretçi akınına uğrayan Adalar ilçesinde korsan taşımacılık faaliyetlerine göz açtırmayan Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapmış olduğu denetimler ve çalışmalar neticesinde korsan taşıma yapan şahısların kabusu oldu.

Adalar'da 'korsan' akülü araçlara göz açtırılmıyor

Adalar’da eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde başta iskele çevresi olmak üzere bir çok denetim noktalarında izinsiz taşımacılık yapan (Korsan) akülü araçlara göz açtırılmıyor. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında akülü araç kullanıcıların kontrolden kaçınmak için yol değiştirmeye çalıştığı görüldü. Polis ekipleri akülü araçları durdurarak ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptı. Denetimlerde izinsiz yolcu taşıdığı tespit edilen sürücülerin akülü araçlara el koyulup cezai işlem uygulanarak ada dışına çıkarıldı.

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü korsan taşımacılık ile mücadele kapsamında gündüz ve gece olmak üzere birçok noktada kararlılıkla denetimlerine devam ederken, denetim noktalarında da Adalar’da kullanımı yasak olan (Korsan) araçlar hakkında da vatandaşlara gerekli bilgilendirmeler yapıyor. Bunun yanında, Adalar ilçesine kaçak yollar ile giriş yapmaya çalışan akülü araçlara gerekli yasal işlemi başlatan Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu araçların adaya sevkini sağlayan tekneler üzerinde de Sahil Güvenlik Komutanlığı ile beraber eş güdümlü olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Adalar’da kullanımı yasak olan (Korsan) araçların yolcu taşımacılığı yapmasının engellenmesi için denetimlerin hız kesmeden kararlılıkla devam edeceği gelen bilgiler arasında.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum
  1. fuzuli dedi ki:

    Korsandan kastınız yasa dışılık ise belediye araçlarına da korsan diyebilir miyiz. Kamu hizmeti yetersizliği bu tarz sonuçların ortaya çıkmasının en büyük nedenidir. 2022 yazında adalarda kara ulaşımı tam bir kaosa dönmüş durumda. İnsanlar kümesvari araçlara 30 liraya yakın bir bedel ödeyerek binebilmek adına sıcakta saatlerce bekletiliyor. Taksiler adalılar haricinde hizmet vermiyor , sonucunda bu işler ortaya çıkıyor. Korsan diyerek toptancı bakış açısı ile herkesi aynı kefeye koymakta adil bir yaklaşım değil. Ada ile hiç bir alakası kalmamış özellikle eski faytoncu yeni belediye elemanlarının çalıştıkları resmi dairelerdeki mesaileri sonrasında adalara gelerek fahiş fiyat ile turist avına çıkmaları başka , adada yaşayan ve makul fiyatlara adalılara hizmet vererek geçimini temin etmeye çalışan insanların durumları ayrı ayrı değerlendirilmelidir .

  2. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Yalanların babası. Korsan araçlar artık meşru oldu. Vızır vızır çalışıyor. Sokaklarda yaya yürümemiz imkansızlaşıyor. Gelsin yetkililer de sahilde deniz kızı heykelinin orda görsünler. Yetkililerden bu usulsüzluğe menfaat karşılığı göz yumanlar olduğu muhakkak.

  3. Anonim dedi ki:

    Kaldırın artık şu akülüleri ada ada olmaktan çıktı Bangladeşe döndük

  4. andrea dorya 2 dedi ki:

    Duyda inanma. Akülerin hepsi MUTLU.

  5. Arda Kazan dedi ki:

    He he açtırılmıyor he