Adalar’da önüne geçilemiyor; Kullanan kullanana!

Adalar’da önüne geçilemiyor; Kullanan kullanana!
Yayınlama: 16.06.2023
A+
A-

Adalar’da korsan ve plakasız akülü araçların çokluğu Adalıları canından bezdirdi. Dar ada sokaklarının E5 gibi trafik alması, ada dokusu bir yana insan psikolojisinide bozuyor. Yollarda yürümekte zorlanan adalılar, Adaların artık sayfiye yeri olmaktan çıktığını belirtiyorlar.

Bilhassa yaz aylarında sorun olan araçlar için yoğun şikayetler var. Dar olan ada yollarında yazın kalabalıklaşan nüfus sebebiyle Adalılar yolda yürürken zorlanıyor. Plakasız, yola çıkma izni olmayan bir sürü akülü araç adada cirit atıyor.

Kınalıadalı bir vatandaşımız: “Kınalıada’da akülü araçlardan yollarda yürümekte zorluk çekiyoruz. Yürümek için adeta slalom yapmak zorunda kalıyoruz. İş zıvanadan çıktı. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesini istiyorum. ” dedi.

Yetkililerin çeşitli zamanlarda yaptıkları açıklamalar ve astıkları pankartlarla plakasız ve korsan akülü araçların toplanacağını söylemesine rağmen herhangi bir adım atılmıyor veya yetersiz kalınıyor.

ADALAR’DA AKÜLÜ ARAÇLAR İÇİN KULLANIM İZİN BELGESİ ALINMASI GEREKİYOR!

Adalar Ulaşım ve Lojistik Yönergesi kapsamında elektrikli araçlara bireysel ve işletmeler için elektrikli araç kullanım izin belgesi alınması gerekiyor. Yani bütün araçların arkasında plaka olması lazım.

Ancak araçlarının, plakasız ve ruhsatsız kullanıldığı, gezinti, alış-veriş v.b. keyfî hallerde kullanıldığı, hastanın değil sağlıklı kişilerin naklinde kullanıldığı, hasta için alınmış bir izin olsa dahi sağlam kişiler ve hatta çocuklar tarafından kullanıldığına hem şahit olmuş hemde çeşitli toplantılarda dinlemiştik.

WhatsApp Haber/İhbar Hattımıza duyarlı vatandaşlarımız tarafından gönderilen fotoğraflar işin çivisinin çıktığının bize gösteriyor. Hasta olmayan sapa sağlam insanların bırakın kendini, toplu taşımacılığa soyunduğu gelen bilgiler dahilinde. Değişik saatlerde değişik insanların taşınması bu işin para karşılığı yapıldığı tezini güçlendiriyor. Hatta kurumlarda çalışan bazı kişilerin/memurların korsan akülü araç işletti iddialar arasında.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ HAD SAFHADA

Adalar’da yaz aylarına yeni girdiğimiz şu günlerde gürültü kirliliğine dair şikayetler tavan yapmış durumda. Gazetemize gelen şikayetlerin büyük bir bölümü bilhassa yaz aylarında akülü araç ve gürültü/ses kirliliği yönünde.

Ses kirliliği/gürültü, insanların huzur ve sağlığını olumsuz yönde etkileyen bir faktör haline geldi. Sesin rahatsız edici boyutlara ulaşması olarak tanımlanan ve günümüzde önemli bir çevre sorunu olarak ele alınan gürültü, insan ve çevre sağlığı üzerinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Adalar’da vapur düdükleri, yolcu taşıyan kooperatif motorlarının sabahın köründe çıkardıkları motor sesleri, hoparlörlerden çıkan sesler, artan insan trafiğinde insanların saygısızca yüksek sesle konuşmaları, disko, restoran ve benzer yapılardan çıkan yüksek sesler, insanların huzurunu ve sağlığını bozan gürültü kaynakları haline gelmiştir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.