Adalar’da ormanlarda denetimler sürürken sokak hayvanları da ihmal edilmiyor

Adalar’da ormanlarda denetimler sürürken sokak hayvanları da ihmal edilmiyor
Yayınlama: 07.08.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

İstanbul’da valilik kararıyla ormanlara girmenin ve piknik yapılmasının yasaklanmasıyla ormanlarda yaşayan hayvanlarının akibeti sorgulanmaya başlanmıştı.

Adalar'da ormanlarda denetimler sürürken sokak hayvanları da ihmal edilmiyor

İstanbul’da Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında artan sıcaklar ve kuvvetli rüzgar nedeniyle 30 TEMMUZ-31 AĞUSTOS tarihleri arasında, ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek,orman alanlarında piknik yapmak Adalar Kaymakamlığı’nın talebiyle İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Alınan karar kapsamında Adalar’da Kaymakam Dr. Mustafa Ayhan önderliğinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Gülseda Torun’un sıkı denetimleri sürerken ormanlık alanlarda ekip otoları girişe izin vermiyor. Büyükada’daki Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ise de hayvanlara mama ve su ihtiyaçlarını görürken hayvanseverlere de yardımcı oluyor.

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla, il genelinde ormanlara girmek ve yasaklanmıştı. Bu kapsamda ormanlık alanların giriş ve çıkışları kapatıldı. Ormanların boş kalmasıyla birlikte hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. Ellerinde su ve mama ile ormanlara gelen yurttaşların yanında Adalar İlçe Emniyetine bağlı HAYDİ ekipleri de yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara su ve mama ile besleme çalışması yapıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.