Adalar’da sivrisinek ve karasinek istilası: Isırılan ısırılana!

Adalar’da sivrisinek ve karasinek istilası: Isırılan ısırılana!
Yayınlama: 17.07.2024
A+
A-

Yaz aylarının gelmesiyle Adalar da sivrisinek ve karasinek popilasyonundaki artış dikkat çekiyor. Kara sineklerin artışınaki en büyük etkenin çöpler olduğu belirtiliyor.


Adalar’da sivrisinek şikayetleri arttı. Sivrisinekler tarafından ısırılan çocukların görüntüleri cep telefonu kamerasına yansırken, mahalle sakinleri bir çok görüntüyü sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istediler.


İBB yönetiminin yapmış olduğu ilaçlama işlemlerinin yetersiz kaldığı belirtiliyor. Yetkililer, yetersiz kalmasının sebebinin ise yüksek dozda ilaçlama yapıldığı takdirde diğer kanatlı canlılara zarar verilme riskinin olması. Yetkililer örnek olarak arıları gösteriyorlar.


Kış sonu ilkbahar başlangıcında haşere ve sivrisineklerin üremesine yönelik su birikintileri, yeşil alanlarda yapması gereken larvasit ilaçlama çalışmalarının gerktiği gibi yapılması gerekiyor.


Sinekler çöp, dökülen tahıllar, dökülen yem ve her türlü gübre de dahil olmak üzere nemli ve çürümekte olan bitki materyalinde ürer. Kümeslerin etrafındaki yetersiz sanitasyon, yüksek ev sineği popülasyonlarının olasılığını arttırır. Küresel ısınma nedeniyle artan sıcak hava dalgası, sel, aşırı yağış, kuraklık gibi ekstrem hava olayları da sivrisineklerin anormal şekilde çoğalmasına neden oluyor

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.