Adalar’da siyaset ısınıyor!

Adalar’da siyaset ısınıyor!
Yayınlama: 05.03.2024
Düzenleme: 06.03.2024 19:39
A+
A-

Seçimler yaklaşırken partiler çalışmalarına hız verdi. Seçim irtibat büroları, çadırlar, hediye poşet dağıtımları, ev ziyaretleri, kahvaltı ikramları, partilerin projeleri, Adalar seçim havasına girmiş durumda.

2019 yerel seçimlerinde CHP yüzde 44.10 (4.400), AK Parti yüzde 30.74 (3.067), DSP yüzde 24.37 (2.431) oy aldı. HDP, CHP’yi destekledi. Belediye meclisi seçim sonuçlarına baktığımızda, CHP yüzde 45.48 (4.495) ile 6 meclis üyesi 1 kontenjan ve başkan olmak üzere 8 kişi çıkardı. Ak Parti yüzde 32.07 (3.170) ile 3 meclis üyesi çıkartırken DSP yüzde 20.60 (2.036) oy oranı ile 1 meclis üyesi çıkardı.

Yerel seçimler için DEM Parti ve CHP arasında yapılan ‘kent uzlaşısı’ adlı ittifakında DEM Parti; Esenyurt, Tuzla, Eyüpsultan, Üsküdar, Kartal, Sancaktepe, Sarıyer, Beyoğlu, Maltepe ve Zeytinburnu ilçelerinde 30 meclis üyesi adayını CHP listesine yazdırdı. Hedef ise sayıyı 20’ye çıkarıp İBB’de DEM grubu kurmak.

Adalara baktığımızda CHP’nin meclis listesinin kontenjan adayı DEM Partili. listenin 8. sıradaki adayda DEM Partili ama seçilme şansı yok diyebiliriz. CHP’nin seçimi kazanması durumunda DEM Partili kontenjan adayının İBB’de DEM grubu kurmak için CHP’den istifa edip DEM saflarına katılacağı konuşuluyor. Bilindiği üzere kontenjan adayı seçimler kazanıldığı takdirde seçimi kazanan partinin hem İBB hemde İlçe belediyesi meclis üyesi oluyor.

TİP ADALAR SİYASETİNE HEYECAN GETİRDİ

2019’da yapılan yerel seçimlerde Adalar’da aday çıkarmayan Türkiye İşçi Partisi (TİP), bu seçimlere iddialı olarak hazırlanıyor. Kısıtlı bir bütçeyle seçimlere hazırlanan TİP, başkanlığı zorlayacak gibi görünüyor. Belediye Meclisine iki meclis üyesi çıkaracağı konuşulan TİP’in, önümüzdeki seçimlerde ise daha iddialı olacağı söyleniyor. TİP’in, İYİ Parti’nin, Ak Parti’nin, CHP’nin meclis üyesi çıkarması muhtemel seçimlerde, meclisin çok renkli geçeceği, eskiden olduğu gibi, ‘kaldı elleri indir elleri’ günlerinin geride kalacağı gelen bilgiler arasında. Bu arada kulislerde siyaset arenasına hızlı bir giriş yapan Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) süpriz bir çıkış yapacağı, bir sonraki seçimlerde ise iddialı olacağı konuşuluyor.

Adalar Belediye başkan adayları ve seçime katılacak partilere gelirsek,

Ak Parti (AKP) Sina Şen, İYİ Parti (İP) Ayşegül Gülnur Şakir, Demokratik Sol Parti (DSP) Mustafa Gürkan Özgürkanlı, Yeniden Refah Partisi (YRP) Faruk İlerisoy, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Mehmet Galip Ataş, Türkiye Kominist Partisi (TKP) Mehmet Yavuzkan, Zafer Partisi (ZP) Hüseyin Avni Borluk, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Safiye Arslan, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Serkan Güngör , Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ali Ercan Akpolat, Hüdapar (HP) Erhan Dayı, Demokrat Parti (DP) Sinem Güneş, Millet Partisi (MP) Sait Gezer, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gizem Gülen, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ahmet Özkarabulut, Saadet Partisi (SP) Yaşar Ergin Fettahoğlu, Vatan Partisi (VP) Ali Çal, Bağımsız Aday Cem Koçtürk, Bağımsız Aday Deniz Kite Güner…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.