Adalar’da TİP rüzgarı

Adalar’da TİP rüzgarı
Yayınlama: 23.02.2024
Düzenleme: 23.02.2024 16:59
A+
A-

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Türkiye’de olduğu gibi Adalar’da da yükselişini sürdürüyor. Belediye başkan adayı olsun, meclis üyelerinin profilleri olsun başarılı bir ilçe başkanı önderliğinde Adalar’da TİP yükselişini sürdürüyor.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerrinde Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP)’in yardım faaliyeti çalışmalarını unutmamız mümkün değil. Kurulan kriz masasında çok sayıda partili genç, gösteriş olsun, bir siyasi rant içinde olmadan depremden etkilenen 11 ile yardım ulaştırabilmek için yoğun bir faaliyet içine girmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partiyi temsil eden milletvekilleri de diğer partililer ile birlikte deprem bölgesine hızlı bir şekilde hareket etmiş, TİP’li gençler, yardım çalışmalarına uzunca bir süre, neredeyse hiç ara vermeden devam etmişti. Kısacası TİP’in gençleri her yerde…

Deprem sonrası samimi yardım faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken TİP, aslında son bir yıldır toplumun sol ve muhalif kesimlerinin yakın takibinde.

Partinin gazeteci kökenli milletvekili Ahmet Şık, TİP’e yönelik ilginin kaynağını toplumun HDP’yle CHP arasında adressiz kalmış, mecburiyetleri üzerinden tercihte bulunan bir yurttaş topluluğunun yeni bir alternatif bulması ve bunun yarattığı heyecan ile açıklıyor:

“Yola çıkarken temel fikrimiz bu sıkışmışlığın içindekilere adres olacak, aidiyet hissi yaratacak bir siyasal yapı inşa etmek gayesiydi. Biz oradan buradan ‘seçmen çalalım’ derdiyle değil, kararsız olan, mecburiyetlerinin kendisini çürüttüğü, kendine yer bulamayan insanları bir araya getirecek ve adları anılan partiler ve seçmen topluluğu arasında köprü olabilecek bir partiyi var etmek, sosyalist siyaseti kitleselleştirmek kaygısıyla yola çıktık. Bunda da kısmen başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ama bunu somut anlamda bize kocaman bir oy ya da onlarca vekil kazandıracak bir iddiayla söylemiyorum.”
TİP’in Türkiyeda’ki yükselişi Adalar’da da yüzünü gösteriyor. TİP, vekil adaylarını belirlerken toplumun farklı kesimlerine ulaşmaya çalışması, sol, sosyalist düşünceye yakın fakat İslamî duyarlılıkları olan bazı isimler de parti için çalışması dikkat çekiyor. Bu konuyu bir sonraki haberimizde detaylı olarak inceleceğiz…

Adalar'da TİP rüzgarı Adalar'da TİP rüzgarı Adalar'da TİP rüzgarı Adalar'da TİP rüzgarı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.