Adalar’da vapurlar neden uzun uzun düdük çaldı?

Adalar’da vapurlar neden uzun uzun düdük çaldı?
Yayınlama: 29.04.2023
Düzenleme: 29.04.2023 17:16
A+
A-

İBB’ye bağlı Şehir Hatları ile yetkili sendika arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşıya varılamaması üzerine vapurlardan dün sabah saat 09.00’da bir dakika boyunca düdük çalındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ.’ye bağlı vapurlar, toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine İstanbul Boğazı’nda bir dakikalık düdük çalma eylemi yaptı.

Anadolu Ajanası’nın haberine göre, Şehir Hatları AŞ’de yetkili sendika Türkiye Denizciler Sendikası ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şu ana kadar bir uzlaşıya varılamadı.

Bunun üzerine İstanbul Boğazı’nda çalışan Şehir Hatlarına bağlı tüm vapurlar, saat 09.00’da bir dakika boyunca düdük çaldı.

Kadıköy’de de Eminönü, Beşiktaş ve Adalar iskelelerinde yolcularını bekleyen vapurlar, düdük çalma eylemine katıldı.

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı İrfan Mete, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı Şehir Hatları AŞ’deki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varmadıkları için başlattıkları düdük çalma eylemlerini 1 Mayıs’tan itibaren artıracaklarını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mehmet Ali dedi ki:

    Bence tek sorun belediyenin başındaki kişi işi dışında herşey le ilgileniyor daha birsürü sorun varken beyefendi kuyruk derdine düşmüş ibb iştirak şirketlerinin çalışanları tazminatlarını sorgusuz sualsiz 3 taksit yapıyorlar bu zihniyete oy moy yok

  2. Ahmet Kalin dedi ki:

    Tamam Mehmet Ali sen verme