Adalar’da yapılan yanlış asfaltlama ağaçları öldürüyor

Adalar’da yapılan yanlış asfaltlama ağaçları öldürüyor
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Özellikle kentlerdeki yetişkin ağaçlar çoğu zaman doğal yetişme çevrelerine uygun olmayan koşullar altında yaşamak zorunda kalırlar.

Yapı çalışmaları sürdürülürken çevredeki ağaçların kök üstü toprak yüzeylerine çoğunlukla hafriyat toprağı, kum, kireç, çimento vs. gibi çeşitli yapı malzemeleri yığılır. Rahatça hareket edebilmek, araçların batmaması, toz ve çamurdan kurtulm ak için toprak yüzeyi asfalt, beton v.b. gibi örtü malzemeleri ile kaplanır.

Yığılan malzemenin pres etkisi toprağın fiziksel özelliklerinde değişiklikler oluşturduğu gibi, kaplam alarla birlikte, toprak igerisinde bulundukları derinliğe alışmış olan köklerin ve köklerle ortak yaşayan mikroorganizmaların havalanma olanakları engellenir.

Adalı bir vatandaşımız: “Iyi niyetli ve özverili bu tür çalışmalar soruna çözüm olmaz. Tüm ağaç dipleri temizlenerek hava alacak şekle getirilmeli ve bu asvalt çalışmasını yapanlar, bu işi daha bilinçli, ağaçlara zarar vermeyecek sekilde yapmaları için uyarmalılardır. Belediyenin yanlış asfaltlamanın sorunu vatandaş kendi çözümlüyor” dedi.

Adalar'da yapılan yanlış asfaltlama ağaçları öldürüyor
Adalar'da yapılan yanlış asfaltlama ağaçları öldürüyor

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.