Adalar’da yazlıklar elde kaldı; Airbnb yapan yapana! Peki nedir bu Airbnb?

Adalar’da yazlıklar elde kaldı; Airbnb yapan yapana! Peki nedir bu Airbnb?
Yayınlama: 19.06.2023
A+
A-

Adalar’da yazlık kiralık ev fiyatlarının anormal bir şekilde artması, sezonluk yüzbin, ikiyüzbin, üçyüzbin TL gibi fiyatların telafuz edilmesi, Adalar’da yazlıkların boş kalmasına neden oldu. Adalar’da ev tutmak isteyenler Airbnb ev kiralama yöntemine yöneldi. Peki nedir bu Airbnb? Cevabı haberimizde…


Airbnb kendi adınıza bir hesap oluşturduğunuz bir dijital platform. Evinizde kalan misafirler, kayıtlarını Airbnb üzerinden yaparlar ve kimliklerini sistem üzerinden platforma yüklerler. Airbnb Türkiye ise gerekli yasal bildirimleri bu kayıtlar üzerinden gerçekleştirir. Platform üzerinden elde ettiğiniz gelirin Airbnb vergi sorumluluğu sizdedir. Ayrıca Airbnb ile geçici olarak kiraya verdiğiniz evinizi siz de başka bir ev sahibinden kiralamış olabilirsiniz. Böyle bir durum varsa, kira sözleşmenizde Airbnb ile evinizi kiralamanızı engelleyen bir madde bulunmadığından emin olmanız gerekir. Kısacası suistimale açık çok güvenli olmayan bir uygulama.


AİRBNB EV KİRALAMA ADALAR’DA NASIL ORTAYA ÇIKTI!


Büyükada’da yaşayan ve sokak hayvanlarını besleyen Neslihan Tülin, covid salgını döneminde hayvanlar için daha fazla paraya ihtiyaç duyunca evini bir emlakçı aracılığıyla Gürcistanlı bir kişiye birkaç aylığına kiraladı. Kısa süre sonra eve farklı kişilerin de gelip gittiğini gören Tülin, kiracısına durumu sorduğunda gelen kişilerin arkadaşları olduğunu belirtti. Yaklaşık 12 farklı kiracının evine girmesiyle durumdan şüphelenen Tülin, evi ilk kiraladığı kişinin Airbnb sitesi aracılığıyla evi yerli ve yabancı farklı turistlere kiraladığını fark etti.


Evine kimin girip çıktığını bilmediğini ve bundan ötürü mağduriyet yaşadığını belirten Neslihan Tülin, emniyete ve nüfus müdürlüğüne giderek durumu bildirdi. Tülin aynı zamanda evi ilk kiraladığı kiracısına da bir süredir ulaşamadığını belirtti. Ayrıca tüm Adalar’da benzer kiralama olaylarının yaşandığını ve birçok kiracının bu şekilde kısa süreli şekilde evlerde kaldıkları iddia edildi. Evine gelen kişiler arasında manken, oyuncu ve sunucu Deniz Akkaya’nın da olduğunu gören ve kendisiyle sohbet eden Tülin, Akkaya’nın evi internet üzerinden kiraladığını söylemesi üzerine olayın fark etti.

Adalar'da yazlıklar elde kaldı; Airbnb yapan yapana! Peki nedir bu Airbnb?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.