Adalar’da yerli ve milli fide dağıtımına başlandı

Adalar’da yerli ve milli fide dağıtımına başlandı
Yayınlama: 12.05.2023
A+
A-

İstanbul’da yerli ve milli sebze fidelerinin kullanımını yaygınlaştırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesinin bir parçası olan İstanbul İçin Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi projesi kapsamında ilk fideler dağıtılıyor. Toplam 2 milyon 784 bin fide dağıtılacak olan proje ile sağlıklı ve kaliteli sebze üretimi hedefleniyor.

Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde bugün başlanan dağıtıma Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Adalar Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kemal, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çifçi, Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Sina Şen, DSP Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin, Yeniden Refah Partisi Adalar İlçe Başkanının katılımlarıyla başladı.

Projenin toplam bütçesi 2 milyon 145 bin TL olup, tamamı % 100 bakanlık hibeli olarak veriliyor. Proje ile hem yerli tohumların geliştirilmesi hem de çiftçilerin gelirlerinin artırılması amaçlanıyor. İstanbul’un 33 ilçesinde dağıtılacak fideler arasında TAGEM-TİGEM’in çalışmaları sonucu elde edilmiş yerli ve milli tohumlardan yetiştirilmiş Domates (İpekçe), Hıyar (Hızır), Biber (Özge), Patlıcan (Yıldırım) ve Kavun (Ünlü) fidesi olacak şekilde beş çeşit fide bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.