Adalar’daki çıkarma gemisi krizi büyüyor. Adalılar mağdur

Adalar’daki çıkarma gemisi krizi büyüyor. Adalılar mağdur
Yayınlama: 04.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Adalar Belediyesinin yıllardır işletmeciliğini yapmakta olduğu ve belediyenin en önemli gelir kalemlerinden birini sağlayan, Adalıların bir çok ihtiyaçlarını gören çıkarma gemileriyle yapılan taşımacılık işinin, belediye açısından da çok stratejik önemi olduğu bilinmektedir.

Adalar'daki çıkarma gemisi krizi büyüyor. Adalılar mağdur

Çıkarma gemisi, Adalar’daki bakkallar, marketler, zincir marketler gibi ticari teşekküllerin günlük ihtiyaçlarını sağlayan, kamyonlarla Adalar’da yaşayan yerli, yazlıkçı ev eşyalarının taşınmasından tutun, kamu araçları dahil (İSKİ, AYEDAŞ, vs) kamyon, kamyonet, iş makineleri gibi araçlarda, çıkartma gemisi vasıtasıyla Adalar’a götürmeleri sağlanmaktadır. Bu hizmetlerin devam ettirilmesi, Adalar da yaşayanlar için mutlak zorunluluktur

Ama gelin görün ki Adalar Belediyesinin beceriksiz yöneticileri sayesinde bir aydır iki çıkarma gemisi çalışmıyor. Aldığımız bilgilere göre de iki ay daha çalışmayacakmış. Böyle bir rezalet ada tarihinde görülmüş şey değildir. Belediyeye gelen hiçbir yönetim zamanında böyle bir sorunla karşılaşılmadı. Sorunlar bir şekilde çözüldü. Üstelik Adalar Belediyesi CHP tarafından, İBB’nin de Ak Parti tarafından yönetildiği zamanlarda bile bu kadar büyük sorun yaşanmadı. CHP’li Belediye Başkanları gidip Ak Partili Belediye Başkanından yardım istendiğinde gerekli yardım derhal yapıldı, sorunlar çözüldü. Şimdi İBB CHP’li, Adalar Belediyesi CHP’li. Bu sorun neden çözülmüyor. Neden iki çıkarma gemisi Büyükada Kumsal da yan yana sanki jilet olmayı bekler gibi bekliyor.

İnsanlar mağdur. Esnaf malzemelerini getiremiyor. Adalılar evlerine eşyalarını taşıyamıyor. Fırınlar “yakında ekmek çıkartamayacağız” diyor. İBB “ben sadece kendi gemimle çöpünüzü taşırım” diyor. Arkadaş hiç mi yüzünüz kızarmıyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, Adalar CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat, siz neden bu belediyenin başına geldiniz?

Avantalı işleri kovalamak için mi?

Mekanlarda sızıncaya kadar içmek için mi?

İki tane geminin parçasını bulamayan, insanları mağdur eden siz yöneticiler insan içine hangi yüzle çıkıyorsunuz? Hiç mi utanmıyorsunuz? Yoksa iki gemiyi de çalıştırmamanızın başka amacı mı var?

Belediyenin görevi nedir? İlçesindeki insanların sorunlarını çözmek. Çöpleri toplamak. Vatandaşlarının güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak. Park ve Bahçeleri temiz tutup ilgilenmek. Sizin asli göreviniz bu. Görevlerinizi yapmadıktan sonra sizin o koltuklarda oturmanızın manası nedir?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.