Adalar’daki hayvanseverlerden belediye ve veterinerine suçlama!

Adalar’daki hayvanseverlerden belediye ve veterinerine suçlama!
Yayınlama: 06.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Korona virüsü ile enfekte olan kedilerde mutasyona uğrayarak oluşan ve kompleks seyirli enfeksiyöz bir hastalık olan FIP (Feline infectious peritonitis) hastalığı, son dönemde kedi sahiplerinin en çok endişelendiği hastalıklar arasında ilk sırada yer alıyor. Hastalık Adalar’daki kedilerde de görünmeye başladı. Önlem alınmazsa ölüme kadar gidiyor.

Adalar'daki hayvanseverlerden belediye ve veterinerine suçlama!

Adalar’daki hayvanseverler Adalılara seslendi

Adalar’daki hayvanseverler ise Adalılara seslenerek sokak hayvanlarının haklarını aramak için 7 Mart Pazartesi Saat 11:00’de Büyükada Belediye binasında yapılacak Belediye Meclis toplantısına katılımlarını istedi.

Hayvanseverler ise konuyla ilgili Adalar Belediyesi ve veterineri hakkında önemli iddialarda bulundular:

“Belediye ile gönüllülük protokolü imzaladığı halde, Adalar Belediyesi veterinerlik hizmetlerinde hiçbir iyileştirme olmamıştır.

Sokaktaki canlarımızın kısırlaştırmaları, ilaç alamıyoruz bahanesiyle, gönüllülerden para veya ilaç alınarak kısıtlı sayıda yapılmaktadır.

Gönüllülerden alınan ilaç ve para için makbuz verilmemektedir.

Çalışma saatlerinde parayla özel hasta bakılmakta ve makbuz verilmemektedir.

Veteriner kliniği çalışanları mesai saatlerine riayet etmemektedir.

Tarım ve Orman Müdürlüğü 26.12.2019 tarihinde Veteriner kliniğinde denetim gerçekleştirmiş ve denetim sonucunda  Adalar Belediyesi’ne 11.368 TL ceza kesmiştir. Bu ceza bizlerin, halkın kaynağı ile ödenmektedir.

Müdürlüğün denetiminde, veterinerlik biriminde en basit kurallara bile uyulmadığı tespit edilmiştir. Veterinerlik birimi hijyenik şartlara uymayarak, tıbbi ürünler uygun şekilde muhafaza edilmeyerek hem hayvan hem insan sağlığı tehdit edilmektedir.

Adalar Belediyesi köpek bakımevinde yaşayan 116 can için defalarca talep edilmesine ve yasa ile mecburi kılınmış olmasına rağmen, veteriner hekim atanmamıştır. Hayvanların gerekli aşıları ve bakımları yapılmamaktadır. Belediye, bakımevine mama ve gıda temin etmemektedir. Adalar Belediyesi bakımevinin yükü tamamen gönüllülerin üzerine bırakılmıştır. 

Kaza ve acil durumlarda sessiz canlarımızı taşıyacak bir hayvan ambulansı, teknik ekip bulunmamaktadır. Belediye veteriner kliniği acil müdahale gerektiren durumlara kayıtsız kalmakta ve hayvanlar kaderlerine terk edilmektedir.

Taleplerimiz nettir!

Bu duruma sessiz kalmayalım, canlarımızın haklarını hep birlikte elele vererek arayalım.”

İfadelerini kullandılar…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Hayvan sevmeyen insan sevemez. Tersten okursak insan sevmeyen hayvan sevemez.
    İçinde insan sevgisi ve saygısı olmayanlardan hayvanlara sevgi, saygı ve hizmet beklemek abesle iştigaldir.
    Rant amacıyla kaldırılan faytonlardan sonra 1500 atın göz göre göre yok edilmesine, telef olmasına göz yumanlardan hayvanlara yardım beklemek beyhudedir.