Adalar’daki sokak hayvanları HAYDİ’ye emanet

Adalar’daki sokak hayvanları HAYDİ’ye emanet
Yayınlama: 27.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği görevlileri Adalar’da zorlu kış şartlarında hayata tutunmaya çalışan sokak hayvanlarını her gün beslemeye devam ediyor.

Adalar'daki sokak hayvanları HAYDİ'ye emanet

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği görevlileri, Adalar İlçe Tarım Orman Müdürülüğü ekipleri, Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan önderliğinde, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çiftçi koordinesinde bugün Adaların çeşitli yerlerine hayvanlar, kediler, başıboş köpekler ve kuşlar için soğuk hava koşullarına rağmen bölgede yemleme çalışması yaptı.

Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çifçi’nin kendi elleriyle sokak hayvanlarını beslemesi ise dikkat çekti.

Adalar’da sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar zorlu kış şartlarına uyum sağlamaya çalışırken sokak hayvanlarını da unutulmuyor

Hemen her kış mevsiminde gündeme gelen ve görenlerin içini sızlatan görüntülerin bu yıl yaşanmaması için sokak hayvanlarını elleriyle besleyen ekipler, Adalıların takdirini kazanmaya devam ediyor. Her gün soğuk hava koşullarına rağmen sokak hayvanlarının beslenmesi aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 2020 yılında çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi, işlendiyse faillerinin yakalanabilmesi amacıyla Emniyet ve Jandarma teşkilatı bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimleri kurulmuş ve 81 ilde tam donanımlı araçlarıyla çalışmalarına başlamış, vatandaşların da bu mücadeleye ortak olabilmesi amacıyla, kısa adı HAYDİ olan Hayvan Durum İzleme Mobil uygulaması hayata geçirilmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.