Adalar’ı önce Adalar Belediyesi’nden koruyun!

Adalar’ı önce Adalar Belediyesi’nden koruyun!
Yayınlama: 14.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Adalar’ın 1/1000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları’nda park yeri olarak belirlenen  Heybeliada Çam Limanı’ndaki yere Adalar Belediyesi tarafından tonlarca mıcır ve asfalt döküldü.

Adalar'ı önce Adalar Belediyesi'nden koruyun!

 

Adalar’ın 1/1000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planlarında park yeri olarak belirlenen yukarıdaki resimde kare içinde gösterilen Heybeliada Çam Limanı’ndaki yere Adalar Belediyesi tarafından tonlarca mıcır ve asfalt döküldü. İllegal olarak yapılan SANKO şirketinin bir alt şirketi olan TEMKO‘nun 3621 sayılı Kıyı Kanunu‘nu hiçe sayarak yaptığı vilların yan tarafına dökülen moloz ve mıcırları gören adalılar çıkarılmaya çalışılan ranta dayalı imar planlarında  “Adalar’ı önce Adalar Belediyesi’nden koruyun!” ifadelerini kullandılar…

Adalar'ı önce Adalar Belediyesi'nden koruyun!

Adalar'ı önce Adalar Belediyesi'nden koruyun!

 

 

“Adalar’ı önce Adalar Belediyesi’nden koruyun!”

Adalar Belediyesi Heybeliada Çam Limanına döktüğü moloz ve mıcırlar ile adalıların tepkisini çekmeye devam ediyor. Döktüğü moloz ve mıcırları  kendisinin toplaması gerekirken ve bunun için adalılardan vergi alan Adalar Belediyesi daha önce rica üzerine  moloz ve mıcırları İBB’ye temizlettirmiş İBB’de ricayı geri çevirmeyerek dökülen pislikleri kendi işi olmamasına rağmen kaldırmıştı.

Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu zamanında Heybeliada Çam Limanına dökülen molozları 120 kamyonla kaldıran İBB’nin yeni dökülen moloz ve mıcırların bir bölümünü kaldırdığını ancak artık kaldırmayacağı, bunun artık bir alışkanlık olmaya başladığını, Adalar Belediyesinin kendi işini kendisinin yapması gerektiğinin altını çizdiler… Moloz ve mıcırlar bir aydan fazladır yerinde duruyor…

Adalar, kentsel ve doğal SİT alanı ilan edilmiştir

Adalar, kentsel ve doğal SİT alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz, çöp ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, anlamı inşaat atıkları hafriyat toprağı, çöp ve inşaat/yıkıntı atıklarının Adalar sınırı içinde dökülmesi yasak olduğu halde buna aykırı işlem yürütülmüştür ve halen yürütülmektedir.

Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Kınalıada’ya 2010 senesinde 4000 kamyon (40000 m3) çöp, kimyasal atıklar, tıbbi malzemeler, inşaat atıkları dökerek ve bunların paralarını adalılardan anakaraya dökeceğim diye tahsil eden ve aldığı paraları ne yaptığını açıklayamayan ayrıca aynı şekilde Büyükada, Heybeliada ve Burgazadası’na moloz dökerek Adalar’ı moloz döküm yerine çevirmişti.

İzinsiz hafriyat dökmenin yani kaçak moloz dökmenin cezası ne kadar?

Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre ise Çevre Kanunu uyarınca 42 bin lira ile 126 bin lira arası cezai işlem uygulanıyor. Aynı zamanda dökülen alan da temizlettirilerek görüntü kirliliği giderilmiş oluyor.

Nereye ihbar edilir?

Vatandaşlar, kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördükleri zaman, plakalarını alıp, varsa firma adını, yer ve zaman tespiti yaparak yaşadıkları il veya ilçenin belediye ekiplerine haber verebilir!!!

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.