Adalar’ın çivisi çıktı…

Adalar’ın çivisi çıktı…
Yayınlama: 01.08.2014
Düzenleme: 22.08.2014 18:49
A+
A-

Adalar'ın çivisi çıktı

 

Adalar’ın çivisi çıktı…

 

RAMAZAN Bayramı dolayısıyla iç turizmde ciddi hareketlilik yaşanırken, 5 günlük tatil döneminde yaklaşık beş yüz bin  kişi  Adalar’ı tercih etti.

Ramazan Bayramı’nda Adalar’daki otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bayramın iç turizme önemli bir hareketlilik getirdiğini bildiriyor yetkililer.Bayramda iç turizmde yaklaşık beş yüz bin  kişinin tatil için Adalar’ı tercih etti.Otellerdeki doluluk nedeniyle yer bulamayan tatilciler olduğunu vurgulayan yetkililer”Adalar her bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşıyor ve yer bulunmuyor” dediler

 

Adalar’kirletmeyin…

 

Adalar’da yüksek sezonda olunması nedeniyle ağustos ayında da doluluk oranlarının yüksek seviyede devam etmesini beklediklerini belirtiyor yetkililer.Kamu birimlerinin kadrosunun yetersiz olmasına rağmen sınavı başarı ile atladıldığını bildiriliyor.Ancak insanların gerekli titizliği göstermediği ve kötü görüntülerin engellenemediği de aşikar.İç çamaşırlarıyla sahilde herkesin gözü önünde denize girenler,sahil parklarında soyunanlar,gece kalacak yer bulamayan insanların yollarda konaklaması hoş görüntüler vermiyor Adalar’da…

 

 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görevli;

 

“Birçok tatilci pansiyon haline getirilen evlerde konaklıyor. Yer bulamayanlar plajlarda ve yollarda  geceliyor. Doluluk oranı yüzde 100.Bayram tatili boyunca Adalar’da beş yüz bin yerli ve yabancı turist olduğunu tahmin ediyoruz. Oteller,esnaf,alternatif turizm yapanlar, tekneciler, herkes çifte bayram yaşaken,ada halkı bu durumdan çok hoşnut değil.Adalılar büyük miktarlarda kira verdikleri evlerinde rahat edemiyorlar.Sahile yakın evler de kapıyı çalıp tuvaleti kullanmak isteyenler,evlerin bahçelerinde anadan urgan izinsiz bir şekilde oturanlar,yoğun kalabalığa rağmen ana caddelerde esen bisiklet terörü,vapurların ve motorların güzergahında canını hiçe sayarak denize girenler,tuvaletlerini parklara ve yollara yapanlar adalıları canından bezdirmiş durumda. Gündüzleri plajlar insan kaynıyor. Bayram sonrası da bu doluluğun süreceğini tahmin ediyoruz”dedi.

 

Ormanları kirletmeyin…

 

Adalar’a gelen yerli ve yabancı turistlerin bir çoğunun ormanlık alanlar da konakladıkları gözlemlendi.konaklayanaların çöplerini temizlememesi,ormanda yaşayan canlıları sıkıntıya soktuğu gibi Adalar’da kötü görüntü vermesine yol açtı.Yangın riskinin yüksek olduğu,mangalcıların sorumsuzca yasak olmasına rağmen tehlikeli bir şekilde ateş yakması,insanların sorumsuzluğu, Adalar’ın geleceği için kara senaryolarar üretilmesine neden oluyor.

 

Ermeni Cemaati huzursuz…

 

Kınalıada ‘da yoğun bir şekilde yaşayan Ermeni Cemaati huzursuz.Geceleri müzik seslerinden uyuyamadıklarını belirten ada sakinleri,artık Adalar’a gelmek istemediklerini ve başka yerlere gitmeyi düşündüklerini belirttiler.Bisikletlerden de çok rahatsız olan adalılar,bisiklet ruhsatlarının iptal edilmesini istiyorlar.Rum Cemaati’nin bir çok üyesinin gitmesiyle düşüşe geçen Kınalıada,Ermeni Cemaatinin gitmesiyle de sıkıntılı günler yaşayacağı görüşünde birleşiyor yetkililer.

 

Bu gün gidiyorsun,yarın yine geleceksin!

 

 

İstanbul’un içinde bir tatil cenneti olması itibarıyla,Dünya’nın ender yerlerinden biri olan Prens Adalar’ı,tatilcilerin ilk tercihi.İstanbul’dan 40 dakika,Bostancı’dan 25 dakikada ulaşılan bu cennet mekana gerekli özeni gösteremiyoruz.Tatilcilerin günü yaşaması sanki bir daha gelmeyecek gibi sorumsuzca etrafa zarar vermesini adalılar anlamakta zorlanıyor.Çöpleri toplamakta ise yetersiz kadrosuna rağman insan üstü bir gayretle ve iyi niyetle çalışan Adalar Belediyesini ise kutlamak gerek.Mesai saati tanımadan çalışan memurlar,bir nebze olsun kötü görüntüleri önlemeye çalışıyor.Bilhassa hafta sonları gece yarılarına kadar çöp toplanıyor.

 

İnsanlar evlerinin önünde çöp konteyneri istemiyor

 

Adalılar çöp konteynerlerinin evlerinin önünde olmasından da rahatsız.Sinek ve kötü koku yaydıklarını belirten adalılar,konteynerlerin evlerinin önünden kaldırılmasını istiyorlar.Konuyla ilgili görüşünü başvurduğumuz CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlıktan Sorumlu Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat,”Konteynerler için pilot bölgeler belirkedik.Artık çöpleri bu yerlerden toplayacağız.Arabalar biraz fazla çalışacak ama vatandaşlarımızın rahatı bizim için önceliklidir” dedi.

 

Yazı dizisi devam edecek….

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version