Adaların Pollyana’sı Erdem Gül…

Adaların Pollyana’sı Erdem Gül…
Yayınlama: 18.07.2023
Düzenleme: 18.07.2023 19:48
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CHP yayını belediye gazetesine verdiği demeçte, kaliteli plaj hizmeti sunduklarını, faytonları kaldırarak Adalara nefes aldırdıklarını söyledi.


Öncelikli hedeflerinin, kafeterya, duş ve tuvalet alanlarından oluşan sosyal tesisler sayesinde Adalar halkının kaliteli plaj hizmeti alması olduğunu söyleyen Gül, Büyükada’daki Aya Nikola Plajı’yla hem ada halkına hem de misafirlerine hizmet verdiklerini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Büyükada’da BELTUR tesislerini hizmete açarak, ada turizminin canlanmasını sağladığının altını çizdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden yaşama döndürdüğü Taş Mektep de yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya başladığını gülümseyen, yasakçı olmayan hizmet anlayışıyla, ada kültürünü ilçemize gelen misafirlere aktarmak amacıyla çalışmalara başladıklarını anlattı.


Adaların, 2019 yerel seçimlerinden sonra hak ettiği değeri görmeye başladığını belirten Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Adalar’a nefes aldırdıklarını, fayton sorununu çözdüklerini, Adalar turizminde önemli bir yere sahip olan ada turlarına faytonla değil, 12 kişilik elektrikli araçlarla devam ettirdiklerini, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, ada kültürünün bir parçası olan bisikleti önemsediklerini, bisikletin daha kontrollü kullanılması, bisiklet kiralama sektörünün daha kurumsal olması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte çalışmalarımızı sürdürdüklerini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız görüşmeler neticesinde sefer sayısını artırdıklarını, Şehir hatları ada tarihinde ilk kez 24 saat sefer yaptığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski vapurları onarması, yeniden hizmete sunması deniz ulaşımını rahatlattığını söyledi.


Daha bir şeyler daha diyor da okuma sabrını gösteremedim. Adalar Belediyesinin çiçeği burnunda diyemeyeceğim Başkanı Erdem Gül’ün sıcak havanın da etkisiyle sendrom yaşadığını düşünüyorum. Plaj hizmeti sunuyoruz diyor, halk plajı ücretsiz olması gerekirken giriş 150 TL. Hafta sonu daha pahalı. İçinde çalıştırdıkları onlarca kişi var, plaj değil batakhane. Acaba belediyenin halk plajını işleten Adalar Personel A.Ş.’ye plaj işletmesi için ne kadar belediyeden bütçe aktarıldı? Meclis nasıl bypass edildi. Kimlerin cebine bu para girdi, aksi takdirde halk plajı dediğin ücretsiz olur. Sayın Gül bunların detaylarını bir anlatsa öğrensek, belediyenin nasıl sorulduğunda. Malum şeffaflık, gazetecilik söz konusu olunca burnundan kıl aldırmaz ancak 4.5 yılda sakal oldu güzelim Adalar.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi BELTUR tesislerini açmışmış.


Doğrudur, açmış ama fiyatlar Bodrum ile yarışıyor. Geceliği binlerce lira. Halka hizmet ancak bu kafa ile yani BELTUR gibi fahiş fiyatlarla olur! Hani halka hizmet, benim vergimle ticaret yapıp yine beni fahiş fiyatla kazıklayacaksın, bu sadece chp belediyelerinde olur.


Yeniden yaşama döndürdükleri Taş Mektep de, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başlamış mış. Uyutmaya devam.


Evet, bir tost 120 TL! Etraf molozlarla, kum ve pislikle dolu. Mahalle sakinleri isyanda. Mimari proje rezalet! Yanındaki 100 yıllık arnavut kaldırımını üstünü betonla kapatarak katlettiler. Kütüphanesinde kitap yok, tuvaletler kapalı.


Kendilerinin göreve geldiği 2019 yılından sonra Adalara nefes aldırıp fayton sorunun çözmüşlermiş.


Adalar 2019 yılından sonra tarihinin en kötü yönetimini gördü. Hiç bir işte başarılı olamadılar. Bir Adalıya sorun bakalım, İETT’nin elektrikli araçları mı, yoksa denetim altına alınmış, sürücüleri eğitimden geçmiş fayton mu?


Bisikletin daha kontrollü kullanılması, bisiklet kiralama sektörünün daha kurumsal olması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte çalışmalarımızı sürdürdüklerini söylemiş Sayın Gül…


Bu ne demek biliyor musunuz?

Bisikletleri artık İSPARK işletecek demek.

Kazık fiyatlara bir de bisikletler eklenecek demek. Yani Adalar’daki bisiklet terörü devam edecek. İnsan hayatını hiçe sayan, kargaşadan beslenen, vatandaşı hor gören, kazaya davetiye çıkaran, daha fazla kazanmak için düzeni alt üst eden bisikletleri, İBB bile 2 yıldır yönetmelik çıkarmasına rağmen alamadı.

Neden;

Faytonlarda olduğu gibi 16 milyon İstanbullunun parasını bisiklet esnafına dağıtmamak için. Çözüm yine Adalar’da düzeni sağla, denetim yap, vatandaş yaya öncelikli anlayışa geç bu kadar basit. Tersi ne? RANT ve yolsuzluk.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız görüşmeler neticesinde sefer sayısını artırdıklarını, Şehir hatları ada tarihinde ilk kez 24 saat sefer yaptığını belirtmiş Adalar Belediye başkanı Erdem Gül,


Bu ne demek? Adaya daha fazla insan demek daha fazla çöp demek. Sayın Başkan 4.5 yıldır Adalar halkını çöp içinde yaşattınız, sağlığını hiçe saydınız, bu mirası çöpe boğdunuz bu saatten sonra halk da kendisine muamele edildiği gibi cevap verecektir. Kimin çöp olduğunu 31 Mart’ta hep beraber göreceğiz.

Halkı düşünmeyen, Adaları bir kazanç merkezi olarak gören bu zihniyete Ada halkı diyor ki; “BUNLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ.”… Adalar ilçesi çöpleri ile mi anılacak yoksa birileri tarihin çöplüğüne mi atılacak?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.