Adalar’ın sorunları TBMM gündeminde!

Adalar’ın sorunları TBMM  gündeminde!
Yayınlama: 12.06.2014
Düzenleme: 17.06.2014 00:33
A+
A-

Adalar'ın sorunları TBMM gündeminde!,TBMM'de Musul oturumu iptal!,THD: Yeni yasada bankalar ve şirketlerin istekleri dikkate alındı,CHP'nin önergesi ilk kez kabul edildi,,BDP-HDP birleşme kararı aldı!,Yerel seçimler nedeniyle ara tatile giren Meclis, yarın 4 eski bakan ile ilgili fezlekeler nedeniyle olağanüstü toplanacak

 

Adalar’ın sorunları TBMM gündeminde!

 

İstanbul’un Adalar ilçesinin sorunları hakkında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ise şunları söyledi:

“Adalar Belediyesinin genel bütçe gelirlerinden aldığı pay, kış nüfusuna göre belirlenmektedir yani 16 bin kişiye göre pay almaktadır. Bu aldığı ödeneğin yarısı İller Bankası tarafından borcuna kesilmekte, geri kalan yarısı da ancak personel giderlerinin yüzde 10’unu karşılayabilmektedir.İnşaat yasağı nedeniyle Adalar da inşaat ve iskân harçlarından mahrumdur. Emlak vergilerinde elde edilen gelirin ise binalarının yaklaşık üçte 1’i sit olan yani eski eser niteliğinde olan Adalar’da çeşitli muafiyetler nedeniyle emlak vergisi gelirleri de yok denecek kadar azdır.

Adalar’ın sağlık sorunları bugüne kadar çözülememiştir. Bu husus, Adalar’da yaz kış yaşayan, hatta tatil için hafta sonu buralara gelen insanlarda dahi endişe yaratmaktadır. Bu nedenle, 5 ada için ya tam teşekküllü bir hastane yapılmalı yahut da yirmi dört saat hizmet verecek kara ambulansı, deniz ambulansı ve personel desteği sağlanmalıdır. Adalar’ın bir önemli sorunu da ulaşım sorunudur. En pahalı ulaşımın sağlandığı Adalar’da yaz kış yaşayanların beklentilerini karşılayacak tarifeler düzenlenmemiştir. Üstelik vapurlarla sağlanan maliyeti yüksek ulaşım, maliyeti yüksek olduğu gerekçesiyle vapurlara oranla daha az güvenli olan küçük özel yolcu motorlarına bırakılmıştır. Bu motorlar, olumsuz hava şartlarında vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürmektedir.”dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.