Adaların yükselen değeri TİP; Adalar’da solun yeni adresi mi?

Adaların yükselen değeri TİP; Adalar’da solun yeni adresi mi?
Yayınlama: 22.03.2024
A+
A-

Adalar’da solun yeni adresi olmaya aday Türkiye İşçi Partşisi (TİP), yükselişini sürdürüyor. Bu yükselişin sebepleri arasında 15 senedir Adalar’da iktidar olan ve hizmet olarak sınıfta kalan CHP’nin yanlış atadığı başkanları ve adayı var.

Hakkında türlü soru işaretleri bulunan, ada halkı tarafından ve mensubu olduğu Alevi cemaati tarafından eleştiriler alan, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yola çıkıp daha sonra Kılıçdaroğlu’nu yarı yolda bırakan, Erol Mütercimler’in haklı olarak “CHP’nin evlere şenlik adayı” dediği CHP Adalar belediye başkan adayı Ercan Akpolat’ın bu yükselişte önemli bir payı var.

15 senedir Adaların kötü yönetimden bıkan Adalıların solda TİP’e kaydığı görülüyor dememizde çok da bir abartı görmüyorum. Mütevazi bütçesiyle siyaset arenasında yarışa giren Türkiye İşçi Partisi (TİP), evlere kolilerle yardım götürmesede başkan mimar Gizem Gülen, ilçe başkanı Hakan Tiryaki ve ekibinin kapı kapı dolaşıp kendisini anlatmaya çalışma çabaları sayesinde Adalıların sempatisini kazanmış gibi görünüyor.

Türkiye İşçi Partisi seçimi kazanır mı bilemem? Ancak seçimlerde iddialı olan Ak Parti’nin yanısıra, TİP ve kendisi gibi yükleşişte olan İYİ Parti’yi gördüğümüzde renkli bir belediye meclisi olacağını şimdiden söyleyebilirim. DEM Parti ve Adalar’da siyaset arenasına hızlı bir şekilde giren Bağımsız Türkiye Patrisi’ni (BTP) bunlara eklediğimizi düşünürsek…

Türkiye İşçi Partisi (TİP)

Türkiye İşçi Partisi, 7 Kasım 2017 tarihinde Erkan Baş ve Barış Atay liderliğinde kurulan, parti tüzüğüne göre resmî kısaltması “TİP” olan, simgesi iç içe geçmiş çark, başak ve yıldızdır. Genel başkanı Erkan Baş’tır.

Türkiye’de 2017 yılı Aralık ayında Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve eski Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) genel başkanı olan Erkan Baş’ın öncülüğünde ve eski TİP ve TKP üyeleri, bir takım sendika ve işçi temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri, akademisyenler, yazarlar, gazeteciler ve çeşitli mesleklerden isimlerin yaptığı kuruluştur.

İDEOLOJİ

Türkiye İşçi Partisi, Türkiye’de Laiklik, cumhuriyetçilik ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular partinin tutum ve politikalarında önemli yere sahiptir.

TİP, tüm Türkiye gençliği için parasız, eşit, bilimsel, laik bir eğitim sistemi öngörmekte, tarikat ve cemaatlere ait yurt, ev ve okulların da kamulaştırılmasını önermektedir.

Elektrik, su, doğal gaz ve internet gibi temel hizmetlerin kamulaştırılması ve bu hizmetlerin kar amacı gütmeden topluma sunulmasını talep etmektedir.

Emek eksenli ve eşitlikten yana, kamucu ve planlı bir ekonomi anlayışıyla yönetilen bir ülke kurma talebiyle siyaset sahnesinde yer alan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kürt sorununda barış ve kardeşlik temelli çözüm arayışını, bölgede ve dünyadaki savaş ortamlarına karşı barışı savunduklarını ifade eder.

Kadınların, Alevilerin, Kürtlerin, LGBT’lerin, çocukların, engellilerin ve türcülüğe karşı tüm canlıların yaşam hakkını savunduğunu ifade eden TİP, dinselleşme karşısında ilericiliği esas alıryor…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. cahil köylü dedi ki:

    Dün Mustafa Farsakoğlunu, Atilla Aytacı, Erdem Gülü ve bugünde KEMAL Kılıçtaroğlunu, Ali Kılıçı, Baddal İlgezdiyi satan, mensubu olduğu mezhebi hice sayan kişi bagajındaki türlü türlü vukuatlarla belediye başkan adayı olarak ortalığa çıkıyor.pes doğrusu. genel merkez adaları maalesef tipe hediye ediyor.